07.10.2023.

14:21

Foto: Miloš Rafailović

Zabava

"Decenijama se spremam za ulogu Ive Andrića": Tihomir Stanić za Informer o seriji "Nobelovac" (VIDEO)

Nadolazeća serija "Nobelovac", reditelja i glumca Tihomira Stanića, uveliko se snima, a poslednja klapa trebalo bi da padne u decembru 2023. godine, dok je prikazivanje planirano tokom naredne godine na Javnom servisu. 

Stanić je, u intervjuu za Informer, otkrio da se za ulogu jedinog srpskog dobitnika Nobelove nagrade spremao godinama, a mi smo ga na samom početku razgovora pitali kako teče snimanje:

Informer

 

- Odlično. Zasad smo u planu, sve ide kako smo predvideli. Imali smo duge i ozblijne pripreme što je urodilo činjenicom da budemo zadovoljni snimljenim materijalo. Snimili smo dve petine serije, bez nekih velikih problema. 

Zanimalo nas je i na kojim se lokacijama snima jedna od najiščekivanijih serija poslednjih godina:

- Juče smo se vratili z Herceg Novog, ići ćemo u Sarajevo, Višegrad, Švajcarsku i Stokholm, u jednom suženom obimu. U Beogradu snimamo na Belom dvoru, u Klubu književnika. Imamo preko stotinu lokacija. Jako je ambiciozno zamišljeno.

Pitali smo istaknutog umetnika i da li se dugo spremao za ulogu Ive Andriće.

- Ništa nisam morao. Ja to radim već decenijama. Još kao dete sam bio fasciniram Ivinom ličnošću. Decenijama govorim napamet "Na Drini Ćuprija". Nekoliko sam se pojavio u liku Ive Andriće - kaže Tihomir Stanić za Informer. 

Podsetimo, serija "Nobelovac" u osam epizoda baviće se životom Ive Andrića, sa glavnim fokusom na trenutak kada je autor romana "Na Drini ćuprija“ dobio Nobelovu nagradu za književnost i sve to kroz svojevrsnu unutrašnju dramu glavnog junaka.