12.10.2023.

23:02

Foto: Ustupljene fotografije

Zabava

"Žensko srce u šinjelu" Mirjane Karanović u Pekingu! Jovana Petronijević, Nina Grahovac i Vesna Šašić oduševile publiku u Kini! (FOTO)

"Žensko srce u šinjelu" prati tri lika (Milana Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Šašić Paštrović) koje prikazuju živote tri heroine – Milunke Savić, najodlikovanije žene vojnika u istoriji ratovanja, Flore Sends, jedine Britanke sa činom kapetana u srpskoj vojsci i Nadežde Petrović, slikarke, koja je napustila lagodnost svog života i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu. One su na svoj način oživele žene koje su ostavile veliki pečat u srpskoj istoriji, a tokom predstave sudbina velikih heroina inspiriše i menja i same glumice.

Nakon odigrane predstave u Pekingu glumice iz predstave su rekle da su veoma ponosne na svoje uloge i svoj uspeh. 

Informer

 

- Malo je reći da smo ponosne što smo dobile priliku da predstavimo živote i zasluge Nadežde Petrović, Milunke Savić i Flore Sends kineskoj publici. Od srca zahvaljujemo direktorki Kulturnog centra Srbije “Ivo Andrić”, Tatjani Soldat, na visokom nivou profesionalnosti, kao i na lepom i srdačnom dočeku. 7. oktobra, u 17 časova, na sceni Kulturnog centra Srbije odigraćemo “Žensko srce u šinjelu”! Dobro došli! - poručile su glumice. 

Jovana Petronijević je posebno za Informer rekla da je kao umetnik ponosna na svoj narod. 

- Mi smo sa “Šinjelom” bile u Parizu, a sada nas Srbija šalje u Peking. Namerno kažem Srbija, jer sa ovakvom predstavom, kao dramski umetnik mogu samo da budem ponosna na svoj narod, svoje kolege i sve svoje prijatelje koji su mi pomogli da se ova predstava ostvari - rekla je Jovana i dodala: 

- Jedan od njih je i Ivan Isailović, kolega glumac i Predsednik opštine Krupanj, koji je izdvojio sredstva da napravimo ovu predstavu. Tu je i Centar za kulturu Vlada Divljan koji nam je ustupio prostor za probe. Važno mi je da igramo ovu predstavu i da ove heroine približimo narodu svih nacionalnosti, jer nije mala stvar pregaziti Albaniju - istakla je. 

Informer

 

- Nemoguće je opisati osećanje ponosa koje vas preplavi kad predstavljate svoju zemlju. Takođe, nisam sigurna da bih umela da opišem koliko smo srećne što je sala bila prepuna i što smo nakon predstave imale priliku da razgovaramo s publikom i čujemo utiske o našoj predstavi. Bilo je milion puta lepše i bolje od svega o čemu smo maštale - zaključila je Jovana za Informer.rs