25.10.2023.

19:37

Foto: Informer

Zabava

"Leto" čuvenog Kirila Serebrenikova na beogradskom platnu! Poetski prikaz života rok muzičara u Lenjingradu 1980-ih oduševio publiku (FOTO)

Kiril Serebrenikov predstavio je svoj film "Leto" u okviru projekta DrugDrugu KINO u Beogradu.

-Muzika koju čujete je mnogo bitttna pesma za sve nas, uz koju smo godinama otvarali i zatvarali filmski festival na Sahalinu. Voleo bih da čestitam I 70 godina postojanja  Centra za kulturu “Vlada Divljan”, tu je gospodin Ljubiša Đurović, direktor ovoga centra, koji je za nas postao pravi dom – rekao je Avdejev pre početka filma. 

Informer

 

Po završenoj projekciji filmski kritičar Jegor Senikov i Kiril Serebrenikov, koji se uključio putem vibera iz Berlina, razgovarali su o filmu uz učešće direktora fotografije filma Vladislava Opeljanca i glumca Filipa Avdeeva.

Kiril je, između ostalog, otkrio kako je došao na ideju da stvori ovaj film, ali i kako je okupio glumačku ekipu, dok je publika mogla da ga pita šta god je poželela. 

"Leto" je mjuzikl fantazije, jedan poetski prikaz života rok muzičara u Lenjingradu 1980-ih. Glavni likovi su Majk Naumenko, frontmen grupe "Zoopark" i Viktor Coj, buduća legenda ruske rok muzike, koji je u vreme radnje tek na početku svoje karijere.

DrugDrugu KINO je projekat koji organizuje filmske projekcije i razgovore s filmskim rediteljima, glumcima i producentima. Film je dat na ruskom jeziku sa srpskim titlovima i simultanim prevodom. 

"Drugdrugu" u Beogradu je takođe i pokrenuta društveno - kulturna platforma čiji je glavni zadatak da podstakne interakciju i saradnju između ruske jezičke zajednice i srpske kulturne sredine, a među prvim velikim projektima je i predstava "Obična priča", u režiji čuvenog Kirila Serebrenikova, koja će premijerno biti izvedena u pomenutom kulturnom centru 1. i 2. novembra.