15.11.2023.

14:41

Foto: informer/printscreen

Zabava

Ova uloga je predvidela tok Lauševog života? Maestralna uloga u "Bolje do bekstva" i životni pad slavnog glumca

Žarko Laušević, proslavljeni glumac, preminuo je danas u Beogradu, u 63. godini, nakon borbe sa dugom i teškom bolešću.

Njegovo poslednje pojavljivanje dogodilo se pre samo mesec dana na premijeri filma Radoša Bajića "Heroji Halijarda", kada se glumački velikan poslednji put poklonio pred prepunom salom. Aplauz je tada trajao preko 15 minuta.

Informer

 

Lauševićev život oduvek je privlačio pažnju, pogotovo zbog nemilog događaja od pre 30 godina, kada je glumac u jednom podgoričkom kafiću, iz svog pištolja CZ99 ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića, zbog čega je prvobitno osuđen na 13 godina robije.

Glumac će ostati upamćen po mnogobrojim ulogama, a ona koja je, kako kažu, obeležila njegov život jeste uloga Alekse, u filmu "Bolje od bekstva" koji je ujedno i poslednji film koji je snimio pre tragičnog događaja.

Naime, u ovom ostvarenju Miroslava Lekića koje je rađeno po njegovom i scenariju Siniše Kovačevića, Laušević glumi Aleksu, mladog i perspektivnog glumca koji zbog karijere gubi dodir sa realnošću, što kulminira saobraćajnom nesrećom koju izaziva, u kojoj jedna osoba gubi život, a on završava u zatvoru.

Informer

 

Laušević, odnosno Aleksa, zbog toga gubi i porodicu i ceo život mu se ruši.

Ono što se u Lauševićevom životu dogodilo nedugo zatim neverovatno podseća upravo na taj scenario, a glumac se i u stvarnom životu, razveo od prve supruge Maje, a zatim se oženio drugom suprugom Anitom.