Autor: S. Kostić

16.11.2023.

13:30

Foto: Informer

Zabava

Mirjana Joković za Informer: "Nadam se da je Žarku duša mirna" (VIDEO)

Put Žarka Lauševića je bio težak, nadam se da mu je duša sada mirna, kaže Mirjana Joković za Informer.

Legendarni glumac preminuo je prekjuče u Beogradu, a njegova koleginica i prijateljica se poslednji put oprostila od njega...

- Vest o njegovoj smrti teško sam prihvatila, kao i svi koji su ga voleli. Žarko je nezamenljiv. Bio je toliko upečatljiv svojim umetničkim radom, ali i životom... Taj njegov put je na neki način bio toliko težak... Nadam se da mu je duša sada mirna. Drago mi je što se vratio iz Amerike u Srbiju, da je dobio ljubav i poštovanje i da je realizovao svoj umetnički život. Mnogo će nam nedostajati - priča kroz suze glumica za Informer.

Informer

Glumica Mirjana Joković

Mirjana je sa Žarkom igrala u nekoliko projekata osamdesetih godina. Prvu saradnju ostvarili su 1986. u seriji "Sivi dom", zatim u predstavi "Bal", a glumici je posebno ostao u sećanju rad na filmu "Put na jug" 1988.

- Sa Žarkom je bilo lako raditi. "Put na jug" je bio božanstveno iskustvo. Snimali smo u Buenos Ajresu u Argentini i to je samo po sebi bio doživljaj. Imali smo divnu ekipu. Vremena u kojima smo mi radili bila su lakša za umetnike - kaže Mirjana i dodaje da je sa Žarkovim odlaskom otišao i deo nje:

- Svi smo mi deo naših istorija... Umreženi smo. Kada neko ode, odnosi sa sobom i deo nas.

Šta je sve Mirjana ispričala o Žarku Lauševiću možete pogledati u videu na kraju teksta.

 
$bp("Brid_00135591", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1476970"});