Autor: Informer/K.Ć.

19.11.2023.

13:15

Foto: Čedomir Stanković

Zabava

"Stoički je nosio patnju!" Najtužnija čitulja za Žarka Lauševića: "Odmori napaćenu dušu"

 

Laušević je preminuo u sredu i od tada ljudi ne prestaju da se opraštaju od njega. Stalno se oglašavaju i prijatelji i kolege i rođaci. Danas je osvanula još jedna čitulja za legendu, a posvetio ju je njegov školski drug.

- Zauvek je otišao sa scene jedan od najtalentovanijih glumaca koje smo imali, princ pozorišta i filma, ostavljajući iza sebe nezaboravne uloge. Otišao je prerano naš Lauš, divan čovek, duše blagorodne, koji je nosio tužnu i tešku sudbinu. Uvek ću se rado prisećati naših bezbrižnih gimnazijskih dana u tadašnjem Titogradu, u koji si se preselio iz rodnog Cetinja. I kada je bio u zenitu slave, dominirajući scenom svog Jugoslovenskog dramskog pozorišta i nižući glavne uloge u popularnim TV serijama i kultnim filmovima, ostajao je onaj isti, skromni Lauš, a u tim beograskim druženjima postali smo još prisniji prijatelji - istakao je Laušev školski drug, te nastavio:

- Posle tragedije one kobne julske noći, kad mu se život okrenuo naglavačke, stoički je nosio patnju, sa bolom u duši, ne žaleći se tokom naših susreta u Njujorku. Osim divnih uspomena, na mog prijatelja Lauša će me večno posećati njegovo literarno moćne i bolne dramatične četiri knjige, u kojima je opisao svoju životnu dramu, preispitujući sebe i druge. Život prođe, moj Lauše, sećanje na tebe - nikad. Počivaj u miru i spokoju, legendo, odmori napaćenu dušu. Saosećam sa velikim bolom porodice i izražavam najiskrenije saučešće - poručio je Duško Knežević, kako stoji u potpisu čitulje.

Informer

 

Podsetimo, komemoracija povodom smrti Žarka Lauševića biće održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u ponedeljak, 20. novembra u 11 časova, saošteno je danas iz JDP-a. 

Ispraćaj i kremacija biće obavljeni na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 14 časova.