27.01.2024.

14:46

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Shutterstock

Zabava

"Gotje me trudnu zvao da mu otvaram revije": Manekenka i glumica Bojana Panić o prijateljstvu sa slavnim dizajnerom

Žan-Pol Gotje obožava Srbiju, zvao me je da mu otvaram revije i dok sam bila trudna, otkriva srpska manekenka i glumica Bojana Panić (38) detalje druženja sa slavnim modnim dizajnerom. Bojana sa suprugom i dvoje dece živi u Francuskoj, gde snima filmove i radi revije, a ove godine je došla u domovinu jer je pozvana da bude u žiriju festivala Kustendorf.

Informer

 

Kako je došlo do toga da budeš u ovogodišnjem žiriju Kustendorfa?

- Dobila sam poziv od produkcije festivala. Obradovala sam se i odmah sam prihvatila. Volim glumu i filmove i ovo je bila idealna prilika da nekoliko dana uživam sa sjajnim rediteljima i mladim autorima.

Kada si počela da se baviš glumom?

- Sa 18 godina u Francuskoj.

Kako te je put naveo u Francusku?

- Preko modelinga. Tako je sve počelo. Preko naše agencije "Woman" i Dejana Markovića otišla sam u Pariz. Tamo sam upisala školu glume i prijavljivala se na kastinge. Tako sam dobila prvu ulogu na filmu 2007. godine, u ostvarenju "Seljak Žak".

Informer

 

Kako si počela posao manekenke?

- Sasvim slučajno. Imala sam 16 godina i tog leta sam se zaposlila kao konobarica u jednom kafiću u Beogradu kako bih zaradila džeparac da bih sa drugaricama otišla na more. Tada me je slučajno primetio Dejan Marković i pitao me da li bih volela da se bavim modelingom. Prvu reviju odradila sam u Milanu. Tamo sam počela saradnju sa jednom agencijom i tako je sve krenulo. Posle sam otišla u Pariz i uporedo sa manekenskom gradila sam i glumačku karijeru.

Gde sada živiš?

- Baza mi je u Francuskoj. Tamo živim sa suprugom i dvoje dece. Obožavaju da dođu u Srbiju. Meni ovde žive roditelji i braća, tako da dolazimo često. I moj suprug voli da dođe jer se uvek svi lepo provedemo.

Ko je iz sveta mode ostavio najjači utisak na tebe?

- Žan-Pol Gotje. Čak i kada sam bila trudna sa prvim detetom, zvao me je da otvaram njegove revije. Uvek je bio uz mene, pravi je prijatelj. Privatno se družimo. I on obožava filmove kao i ja i imamo mnogo zajedničkih tema.

Da li voli Srbiju?

- Mnogo. Osoba koja mu mnogo pomaže u poslu i koja je njegova desna ruka je iz naše zemlje, to vam sve govori. Mnogo puta je posetio Srbiju. Veoma je dobar i otvoren čovek.

Da li bi voleo da otvori svoju radnju u Beogradu?

- Nikada nismo pričali o tome, ali bilo bi sjajno da se to dogodi.
 

Volela bih da glumim sa Tomaševićem

Planiraš li da zaigraš u nekom srpskom filmu?
- Za sada ne, ali videćemo. Ne volim da jurim, već da se sve ide svojim tokom.
Koji Kusturičin film najviše voliš?
- Ne postoji nijedan koji ne volim, a najdraži mi je "Otac na službenom putu".
Sa kojim našim glumcem bi volela da zaigraš na filmu?
- Sa Banetom Tomaševićem, sjajan je!