Autor: S. Kostić

02.02.2024.

14:12

Foto: Foto: Printscreen/Youtube/RTS Obrazovno-naučni program

Zabava

Žene su ludele za njim! Svi su voleli simpatičnog Vladimira iz "Metle bez drške", a evo kako danas izgleda! (FOTO)

Slobodan Beštić ostao je upamćen po ulozi simpatičnog Vladimira iz "Metle bez drške".

Glumac je deo hit serije bio u periodu od 1989. do 1993. godine i šta god da je posle toga snimao, uvek su ga poistovećivali sa tom ulogom koja mu je obeležila karijeru.

- "Metla" je deo mog života i podseća me na neke situacije koje su mi se lično dešavale. Ta serija je učila decu, ali i roditelje koji su vaspitavali svoju decu, da reše dileme, uvide šta je pristojno, shvate šta je drugarstvo, sami zaključe šta nije lepo da se radi - izjavio je jednom prilikom Beštić.

Informer

Slobodan Beštić i Gala Videnović u seriji "Metla bez drške"

Nakon završetka serije, Slobodan je od 1993. do danas na televiziji i filmu imao još desetak uloga, poslednju u seriji i filmu "Vera" u kojoj je glumio Franca Nojhauzena.

To mu je poslednji projekat u kojem se pojavio prošle godine gde je publika koja ga pamti iz devedesetih mogla da vidi kako izgleda. 

Informer

Beštić u seriji "Vera"

Sudeći po fotografiji može se videti da je Slobodan sada u zrelim godinama, ali i dalje ima prepoznatljivu frizuru koju je nosio i u svojim dvadesetim.

Informer

Slobodan Beštić u seriji "Vera"

Beštić je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti 1987. u klasi profesora Predraga Bajčetića. Studirao je sa Lidijom Vukićević, Nebojšom Bakočevićem, Draganom Mrkić, Gordanom Lukić, Đorđem Davidom... Bio je zaposlen u Jugoslovenskom dramskom pozorištu od 1987. do 2001. godine, kada je prešao u Narodno pozorište, čiji je i danas stalni član.