03.02.2024.

13:39

Foto: Informer

Zabava

Branislav Lečić za Informer: Miloš Biković je na svojoj koži osetio punoću licemerja Zapada!

Odluka američke produkcijske kuće HBO da oduzme ulogu Milošu Bikoviću podigla je ogromnu prašinu, a reakcije javnosti i reči podrške srpskom dramskom umetniku samo se nižu.

Ovim povodom za Informer oglasio se i Branislav Lečić.

- Moj kolega i prijatelj, Miloš Biković, imao je priliku da oseti na svojoj koži kulturu isključivosti i šta znači nekome uskratiti pravo na rad lažnom prijavom. Dobrodošao u klub! Sada je osetio na svojoj koži punoću licemerja Zapada. Nadam se da će iz ovoga izaći jači - kaže Branislav Lečić za Informer.

Informer

 

Podsetimo, vest da će se Miloš Biković pojaviti u seriji "Beli lotos" naišla je na negodovanje Ukrajine, a na društvenoj mreži Iks objavljen je i montiran snimak na kojem je glumac optužen da podržava genocid.

Miloš Biković, srpski glumac, koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO serije 'Beli lotos'. HBO, da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo - pisalo je u objavi.

Nakon optužbi na račun srpskog glumca, oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i ukazalo na potpunu neosnovanost tvrdnji.

Informer

 

- Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio trag u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji - naveli se u saopštenju i dodali:

Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu.