Autor: S. Kostić

06.02.2024.

14:09

Foto: profimedia

Zabava

Nišlijka očarala Džejmsa Bonda! Ona je jedina srpska glumica u filmovima o tajnom agentu 007 (FOTO)

Nađa Regin će zauvek ostati upamćena kao jedina srpska glumica koja je igrala u čak dva filma o Džejmsu Bondu. Rođena je u Nišu 1931. godine kao Nadežda Poderegin, a 1955. preselila se u London. 

Tokom glumačke karijere, koju je okončala 1968. godine, uspela je da se pojavi u 53 filmova i serija. U filmu "Iz Rusije s ljubavlju" igrala je devojku prijatelja Džejmsa Bonda, dok je u "Goldfingeru" tumačila trbušnu plesačicu Bonitu. U oba filma je sarađivala sa slavnim Šonom Konerijem

Informer

Nađa Regin u filmu "Goldfinger"

Nađa je i sama jednom prilikom za medije izjavila da je imala sjajnu saradnju sa čuvenim američkim glumcem i prisetila se jedne anegdote.

- Sećam se da je Šon bio divan glumac i kolega koji je uvek bio spreman da pomogne. Iz tog doba u sećanju mi je ostala i jedna anegdota. Vozač koji me je vozio na snimanja zamolio me je da uzmem autogram od Šona. Pokucala sam na njegova vrata i zamolila za autogram. U šali je rekao da može, ali ako dobije poljubac. Odgovorila sam da ću pozvati šofera da ga poljubi - ispričala je lepa Nišlijka.

Poslednju ulogu ostvarila je 1968. u seriji "Kuća komedije".

Nakon što se povukla iz glume, Nađa se bavila izdavaštvom i pisanjem, a 1999. u Londonu je organizovala proteste protiv NATO agresije na Srbiju. Preminula je u aprilu 2019. godine, a tada se od nje oprostila i produkcija filmova o najpoznatijem agentu na svetu.

"Žao nam je što je Nađa preminula u svojoj 87. godini. Pojavila se u dva filma o Džejmsu Bondu - "Iz Rusije s ljubavlju" i "Goldfingeru". Upućujemo molitve i saučešće njenoj porodici i prijateljim au ovom tužnom trenutku", pisalo je tada na zvaničnoj stranici filmova o Džejms Bondu na društvenoj mreži Iks.