14.02.2024.

21:04

Foto: Informer/Aleksandar Jovanović Cile

Zabava

"Najteže je bilo snimati na lokacijama gde su se dogodili tragični događaji": Dragan Mićanović o ulozi Zorana Đinđića u seriji "Sablja"

Dramski umetnik se u MTS Dvorani obratio okupljenim medijima, među kojima je bila i ekipa Informera, te tom prilikom rekao nešto više o ulozi. 

- Bio sam nestrpljiv do malopre. Prvu epizodu sam odgledao sada i prvi put video ceo materijal. Mogu vam reći da još uvek osećam knedlu u grlu. Treperim i dalje. Možda čak imam i temperaturu - počeo je Mićanović, pa nastavio:

Informer

 

- Napravili smo jedno dobro dramsko delo. Kao glumac, bavio sam se dramskim likom koje su pred mene postavila ova dva divna mlada reditelja. Hvala im na tome. Dosad u karijeri nisam imao delikatniji zadatak od ovog. Meni je bilo najteže snimati scene na autentičnim lokacijama, gde su se neki tragični događaji i dogodili - pričao je umetnik.

Naposletku, otkrio je da pokojnog premijera u "Sablji" nije imitirao, ali da se trudio da ne izostavi neke od Zoranovih crta, po kojima je bio prepoznatljiv.

- Mi smo se u startu dogovorili da nećemo praviti imitaciju, jer bi to devalviralo dramski lik, ali nismo želeli da izostavimo karakteristike Zorana Đinđića. Pogotovo energiju kojom je plenio.