Autor: Informer/K.Ć.

28.03.2024.

21:45

Foto: Printscreen You Tube

Zabava

Ovaj glumac nije smeo Čkalji na oči, zbog njega nije glumio u "Boljem životu": "Imao je crnu listu, a na njoj je bilo moje ime"

Božidar Bole Stošić ostaće upamćen po mnogobrojnim ulogama. Njegove replike iz kultnih serija se i danas citiraju, a Boleta su najviše proslavile serije "Srećni ljudi" i "Porodično blago".

Malo ko zna da se Božidar i Čkalja nisu podnosili, a to je uticalo i na njihove karijere. Naime, Božidar je trebalo da glumi u seriji "Bolji život", ali zbog Miodraga je odustao od te uloge. Kako je i sam rekao, Čkalja privatno nije bio nimalo dopadljiv lik.

Informer

 

"Imao je kod sebe spisak od osam glumaca sa kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje, a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka", rekao je Stošić jednom prilikom.

Informer

 

Bole je priznao i da je Čkalja bio popularan, ali vrlo nesrećan čovek.

"On je meni bio vrlo drag, ali nesrećan čovek. Nije mogao da izađe na ulicu jer je bio vrlo popularan. Svi su u njemu videli Čkalju s malih ekrana", rekao je Bole.

Podsetimo, legendarni glumac Božidar Bole Stošić preminuo je 13. decembra 2018. u Beogradu u 82. godini posle duge i teške bolesti