12.04.2024.

19:39

Foto: video printscreen

Zabava

"Aplauz publike je rekao sve": Ljuba Bandović oduševljen uspehom "Sablje" u Kanu, prisetio se i gde je bio u trenutku ubistva premijera (VIDEO)

Vest o nagradi Ljubu je dočekala u Beogradu, u koji se vratio odmah nakon projekcije prve dve epizode u Kanu.

Informer

 

- Vest da smo uvršteni u selekciju me je baš iznenadila. Kada su javili za nagradu bio sam u već u Beogradu. Podelio sam to sa društvom i oni su se gotovo obradovali više od mene. To je zato jer sam ja bio u sali u Kanu kada su se prikazivale prve dve epizode i video kako publika reaguje i da želi da nastavi da gleda. Za mene je to bila dovoljna nagrada - rekao je Ljuba.

Prema njegovim rečima, to je veliki uspeh ne samo za produkciju i glumce već i za našu zemlju u celini. 

 

Informer

 

Iako je "Sablja" jedan od događaja iz bliske istorije kojima smo svi svedočili, Bandović kaže da mu to nije predstavljalo poteškoću dok je spremao svoj lik. 

- Ako se prepadnete Šekspira nećete moći da ga radite. Trebalo bi da postoji poštovanje, ali u našem poslu strahopoštovanje može da te ukoči, saplete i odvede na pogrešan put, da budeš koncentrisan pogrešno... Rasterećeni svega toga, a pod vođstvom Tagića i Stankovića, koji su maestralni svi smo došli do zajedničkog mišljenja šta radimo i kao snimamo - ispričao je Bandović kako su tekle pripreme.

Informer

 

Kako navodi na kraju se sve uklopilo u jednu sinfoniju, pa je seriju kanska publika nagradila trominutnim aplauzom.

- Aplauz je trajao do neprijatnosti, bilo je molim vas ljudi nemojte više sad nam je neprijatno - rekao je Ljuba.

Informer

 

Glumac se na molbu novinara prisetio i kako je on reagovao na vest da je premijer Zoran Đinđić ubijen. 

- Šetao sam psa u blizini i čuo pucanj. Posle bombardovanja i svega to mi nije bilo ništa čudno, pucanj kao pucanj. Posle sam saznao šta se desilo i pitao sam se da li je moguće. Nisam bio uplašen jer sam ja iz iz vojničke porodice, čistim tati pištolj od 10 godine - ispričao je glumac.