13.04.2024.

13:31

Foto: Informer

Zabava

Najbolji ambasador Kosova i Metohije! Milan Vasić za Informer otkrio: Kada pevam o Kosovu, na trista stepeni mi je uzbuđenje! (VIDEO)

Prihod od koncerta biće usmeren u humanitarne svrhe, a oduševljena publika je mogla da uživa u pemsama kao što su: "Usnila je dubok sanak", "Udade se Jagodo", "Gusta mi magla padnala", "Oj Kosovo, Kosovo"... 

Na bini su zapevali i Danka Stojiljković, Renato Henc, kao i Milan Vasić, koji je na kraju koncerta u narodnoj nošnji zapevao "Bolna ljuba" - inače jednu od najlepših kosovskih pesama. 

Milan Vasić, koji je sa Kosova i Metohije, posle koncerta je za Informer.rs otkrio kako se oseća. 

- Savršeno. Želeo bih da zahvalim Zlatku Stojanoviću i Dejanu Arsiću što se trude da nađu zlatne glasove, oni prave kasting na celoj teritoriji Kosova i Metohije i okupe tu decu. I ne samo što pevaju ovde, oni budu tri dana ovde - bili su na stadionu Partizana, u Hramu Svetog Save, gledali su moju predstavu, evo sada ovo. Božanstveno, vidim da publika reaguje sjajno, mnogo emocije je bilo. Kada me neko pita "je l imaš tremu", nemam tremu, ali uzbuđen sam uvek kada pevam o Kosovu i Kosovcima, generalno kada pevam o Kosovu, na trista stepeni mi je uzbuđenje, ali je mnogo lepo - rekao je Milan. 

Na naše pitanje šta za njega predstavlja Kosovo i Metohija, on je rekao: 

- Kosovo je moja duša, ja sam tamo odrastao. Znate od 20. do 35. godine čovek juri karijere, ali od 35. se javlja nešto gde mora da se vrati korenima. Moji sve vreme žive na Kosovu i Metohiji, i otac i majka, i ja sam stalno tamo, ali poslednje tri godine sam ozbiljno tamo. Mene zovu jedini i najbolji ambasador Kosova i Metohije, to je obaveza, ali je i čast. To je za mene Kosovo, želim da ga predstavim, želim da pomognem deci, želim da se družim sa decom, idem tamo gde mnogi ne idu. Ja idem tamo gde ima škola sa petoro đaka, na primer... odem kod njih, družim se, pevamo, igramo fudbal, stalno imam misiju neku za očuvanje Kosova i Metohije - objasnio je Milan. 

Vasić je otkrio i da li danas, s obzirom na situaciju, smeju da se zapevaju kosovske i patriotske pesme na teritoriji naše južne pokrajine. 

- Može naravno. Ja planiram koncet za ljude gde mali broj drugih ljudi ide. Hoću da napravim konert u Osojanu, Goraždevcu, Velikoj Hoči, Orahovcu. I kada to završim, može i Mitrovica i Gračanica i moje Kosovsko pomoravlje, ali će ova četiri mesta biti prioritet - otkrio je za Informer.rs Milan Vasić.