30.04.2024.

13:13

Foto: Foto: Masha Bandjur, Branko Pantelić

Zabava

18 sveštenika i episkop na pomenu Bati Živojinoviću! Stigao i ministar Ivica Dačić (VIDEO)

Velimir Bata Živojinović ekshumiran je i premešten u grobnicu u Koraćici pored supruge Lule, gde se upravo održava pomen kojem prisustvuje čak 18 sveštenika.

Informer

Ispunjavanje Batine želje da počiva pored supruge Lule, podržao je episkop šumadijski Jovan koji je stigao na obeležavanje pomena istaknutom glumcu.

Informer

Pored članova porodice, sina Miljka Živojinovića i unuke Dine, pomenu i premeštanju posmrtnih ostataka ispred crkve Svete Trojice u Koraćici, danas prisustvuje i Ivica Dačić, novoimenovani potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova koji je položio venac na grob slavnog glumca.

Informer

Miljko Živojinović u februaru je prvi put za Informer govorio o premeštanju posmrtnih ostataka svog oca, što je danas i ostvario:

Informer

- Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premešteni, međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gde bi on trebalo da bude premešten prolazi vodovodna cev koju su iz vodovoda, potom, premestili. Zatim smo čekali da prođe neko vreme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to rešeno, te možemo krenuti u proceduru premeštanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obavšteni - kazao je Miljko Živojinović tada za Informer.