01.05.2024.

15:04

Foto: Informer/Kristijana Ćaćić

Zabava

"Bata nam je postavio visok nivo!" Miodrag Dragičević: "Očekivao sam da će više kolega prisustvovati premeštanju njegovog tela" (VIDEO)

Posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića juče su iz Aleje zaslužnih građana premešteni u njegovu grobnicu u Koraćici, gde će počivati pored supruge Julijane Lule Živojinović s kojom je bio u braku 56 godina.

Opelu je prisustvovao i Miodrag Dragičević koji, kako kaže, nije imao tu čast da upozna i radi sa legendarnim glumcem, ali jeste poznavao njegovu suprugu.

Informer

Miodrag Dragičević

Drago mi je što sam prisustvovao premeštanju Batinog tela u Koraćicu. Odrastao sam u blizini ovog sela jer sam često dolazio u porodičnu kuću na Kosmaju. Ovde sam iz velikog poštovanja prema njemu jer je jedan od naših najvećih glumaca čiji je rad priznat u svetu. Ostavio nam je u amanet visoke glumačke ciljeve, a naš posao je da taj nivo održimo - kaže Miodrag za Informer i dodaje da nije imao priliku da sarađuje sa Batom:

Informer

 

- Nikada ga nisam upoznao, ali jesam njegovu suprugu Lulu kada sam joj uručivao nagradu za životno delo koj aje bila namenjena Bati. Očekivoa sam da će na današnjem opelu doći još neko od mojih kolega. Možda su imali neke obaveze i bili su sprečeni pa ne bih nikome da sudim.

Celu izjavu glumca možete pogledati u videu na kraju teksta: