Autor: S. Kostić

02.05.2024.

09:02

Foto: Aleksandar Jovanovic Cile/Printskrin youtube

Zabava

"Hrvatica ne može da glumi Srpkinju!" Lidija Vukićević oštro o spekulacijama da je čuvenu Violetu Popadić trebalo da igra ova glumica!

Serija "Bolji život" scenariste Siniše Pavića postigla je ogromnu gledanost u tadašnjoj Jugoslaviji i danas važi za jednu od najboljih domaćih snimljenih serija ikada.

Dogodovštine porodice Popadić - Emilije, Gige, Saše, Violete i Bobe i danas pamte generacije ljudi, a i posle više od 35 godina od njenog premijernog emitovanja, serija i dalje izaziva veliku pažnju javnosti.

Informer

 

Mediji su pisali da neke od uloga nisu bile namenjene originalnoj postavci, a takav je slučaj i sa rolom Violete Popadić koju je maestralno dočarala naša glumica Lidija Vukićević.

Međutim, decenijama se spekuliše da je ta uloga bila namenjena njenoj hrvatskoj koleginici Eni Begović koja je 2000. godine tragično izgubila svoj život u saobraćajnoj nesreći.

Informer

Ena Begović

Lidija je oštro demantuvala te navode i kaže da nikada nije bilo u planu da Ena glumi njenu junakinju.

Godinama nisam komentarisala pisanje medija da je uloga Violete bila namenjena Eni, ali sada ću vam reći da je to čista laž. Uz dužno poštovanje prema njoj, ali hrvatska glumica nikako nije mogla da igra devojku iz prave srpske porodice - isrpičala je Vukićevićeva svojevremeno za Informer.

Informer

Lidija Vukićević

Lidija je dodala da joj je t auloga obeležila karijeru i da je na snimanju bila divna atmosfera.

Ta uloga mi je obeležila karijeru. Svi smo se lepo družili i divno sarađivali na snimanju. Fino se i zarađivalo u to vreme, pa sam od honorara za seriju napravila kuću na Dunavu, a od jedne rekame kupila i automobil - kaže glumica.