Autor: S. Kostić

08.05.2024.

14:35

Foto: Muzej Kinoteke

Zabava

Tragedija srpskog zavodnika: Pronađen mrtav sa suprugom holivudske zvezde! Svet ostao u šoku! (FOTO)

Miloš Milošević poznat pod umetničkim imenom Miloš Miloš karijeru u Holivudu započeo je davnih šezdesetih godina prošlog veka.

Zapaženu ulogu ostvario je u filmu "Rusi dolaze, Rusi dolaze" gde je igrao mornara. Od tada, karijera mu je krenula uzlaznom putanjom i nizao je samo uspehe.

To ga je uvelo u svet poznatih, a u Los Anđelesu je upoznavao brojne svetske zvezde, posebnu pažnju privlačile su mu lepe žene.

Važio je za velikog zavodnika, a za oko je zapao i tadašnjoj supruzi slavne holivudske zvezde Mikija Runija, atraktivnoj Barbari En Tomason Runi.

Njih dvoje su ubrzo uplovili u strastvenu romansu koja se nažalost tragično završila.

Po svedočenju Miloševih prijatelja, bio se baš zaljubio, dok je Barbara bila u procesu razvoda od Runija koji se tada nalazio na lečenju na neuropsihijatrijskoj klinici. Upoznao ju je u restoranu "Adrijatik" u Los Anđelesu, koji su držali naši ljudi. Tu su često svraćali i Runijevi i Miloš.

Iznenada, 1. februara 1966. godine, cela farsa se završila šokantnim ishodom. Naime, Barbarina prijateljica Vilma Katanija i služavka provalile su u njenu kuću i u kupatilu pronašle beživotna tela Miloša i Barbare. Zvanična policijska istraga utvrdila je da je Miloš pištoljem Mikija Runija ubio Barbaru, a zatim i sebe. Sam Miki Runi imao je alibi jer je u to vreme ležao u bolnici. Sve bi bilo tako kako pravda kaže da njegovo telo, koje je u Beograd preneseno posredstvom Alena Delona, nisu detaljno pregledali patolozi. Na njemu, pre svega na skroz podnadulom licu, bilo je tragova žestokog nasilja. Usledile su duge godine u kojima su njegova majka Julijana i sestra Zorica pokušavale da otkriju pravu istinu o Miloševoj smrti. Bile su ubeđene da Miloš nikada ne bi mogao da ubije nekoga.

To je jednom prilikom potvrdio i njegov prijatelj Lale Vujadinović.

Bio je vikend. Žena koja je ostala u kući, guvernanta, poslužila je Barbaru i Miloša i nestala. U Beogradu je rađena nova ekspertiza. Utvrđeno je da im je u viski sipan barbiturat koji ih je omamio... Toliko je providna priča da je on sam sebe ubio... Slikali smo ga mrtvog, bio je sav u ranama, sav u modricama, ruka slomljena, rana na glavi. Odakle mu, bre, rana na glavi? Miloš je bio snažan čovek, borio se protiv ubice. Čuo je Barbarin krik i krenuo ka kupatilu, kad je ušao dobio je udarac u glavu drškom pištolja. Ubijeni su u kupatilu, pa su preneti u sobu. Miki Runi je bio u bolnici, a mi imamo našeg čoveka odavde, baš s Krsta, koji je radio u toj bolnici, on nam je rekao da je te večeri izašao. Runiju je to bila divna prilika da se reši Barbare jer je ona bila podnela zahtev za razvod, a imao je novca da sve zataška i namontira. Sad, da li je postojao još nečiji interes da se Miloš ubije, to ne znam... - ispričao je jednom prilikom Vujadinović.