Autor: S. Kostić

15.05.2024.

12:37

Foto: Printscreen

Zabava

"Zveknuo mi je šamarčinu, odletela sam i pala na kičmu!" Srpska glumica ispričala detalje snimanja kultnog filma sa albanskim kolegom

Glumcima se često dogodi da se na snimanju filma povrede tokom neke zahtevne akcione scene što zna da ih prikuje za krevet nekoliko nedelja pre nego što se ponovo vrate poslu.

Međutim, retko kome se to dogodi zbog najobičnijeg šamara kao što je bio slučaj sa Oliverom Katarinom tokom snimanja zajedničke scene sa Bekimom Fehmijuem za potrebe filma "Skupljači perja" (1967).

Informer

Olivera Katarina u filmu "Skupljači perja"

Njih dvoje tu scenu nisu odglumili već ju je glumac stvarno ošamario toliko jako da se dve nedelje oporavljala pre nego što je ponovo stala pred kamere.

Informer

Olivera Katarina u Bekim Fehmiju u filmu "Skupljači perja"

- Najteže mi je bilo kada me je Bekim ošamario. Zveknuo mi je takvu šamarčinu da sam odletela na drugi kraj sobe i pala preko jednog sanduka na kičmu. Bilo je strašno i mnogo me je bolelo. Posle je bio tužan pa je kleknuo pored mene i skoro zaplakao. Molio me da mu oprostim i govorio je da nije namerno to uradio već zbog filma. Bio je veliki glumac i kolega - prisetila se jednom prilikom Olivera.

Glavne uloge u ovom filmu igrali su Velimir Bata Živojinović, Olivera Katarina, Bekim Fehmiju i Mija Aleksić.