Autor: S. Kostić

16.05.2024.

16:13

Foto: ATAIMAGES/printscreen

Zabava

"Prekidali smo snimanje da bi deca piškila!": Mira Banjac ispričala hit detalje kultnog filma

Rad sa decom pruža veliko zadovoljstvo, ali nije nimalo lak jer je najmlađima teško držati koncentraciju duže vreme.

Kultni film "Varljivo leto '68" je davne 1984. godine okupio plejadu sjajnih glumaca među kojima i Slavka Štimca, Ivanu Mihić i Andriju Mrkaića koji su u vreme snimanja imali 24, 13 i sedam godina.

Informer

Scena iz filma "Varljivo leto 68"

Naša slavna glumica Mira Banjac koja je u pomenutom filmu glumila njihovu majku kaže da su joj najupečatljivija sećanja sa snimanja filma upravo deca.

- Štimac je još u tom dobu pokazivao da je fantastičan glumac, a mala Mihićka je bila preslatka devojčica. Svi smo uživali radeći sa njima naročito sa malim Andrijom koji je glumio najmlađeg člana porodice Cvetković. Često smo prekidali snimanje jer su deca tražila da odu do toaleta ili da jedu nešto. Naročito mali Andrija koji je tražio da piški baš u trenucima kada je trebalo da uđe u kadar - priča Mira za Informer i doodaje da se sada tim situacijama smeje:

Informer

Scena iz filma "Varljivo leto 68"

- Svima nam je to bilo veoma šarmantno i simpatično. Ipak su to deca a njima je u tom dobu teško bilo reći da snimaju dva sata bez jela i pića. Voleli smo ih, a mali Andrija nam je bio jako privržen. Bili smo kao prava porodica.