18.05.2024.

08:47

Foto: Foto: Printscreen/Facebook

Zabava

"Skinuo sam Radetov govor, hod i grimase": Miki Krčmarik o ulozi u seriji "Sablja"

Trudio sam se da "skinem" grimase i hod Radeta Bulatovića, kaže glumac Miodrag Miki Krčmarik, koji u seriji "Sablja" glumi nekadašnjeg savetnika za nacionalnu bezbednost predsednika Vojislava Koštunice.

Glumac poreklom iz Vlasotinca deo je glumačke ekipe serije o ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića. Miki kaže da se trudio da svog junaka Radeta Bulatovića predstavi što vernije.

Informer

Glumac Miki Krčmarik

- U dijalozima nije bilo improvizacije jer je sve bilo predviđeno scenariom. Koristili su se transkripti iz stvarnih razgovora, tako da je taj deo skroz autentičan. Odgledao sam mnogo video-materijala gde se Rade pojavljuje kako bih što bolje video njegovo ponašanje. Trudio sam se da što vernije skinem njegov govor, hod, grimase, pokrete, ponašanje u kontaktu sa kolegama, novinarima... Nisam se vodio prostom imitacijom, ali sam pokušao da lik predstavim što vernije - kaže Krčmarik i dodaje da nije dozvolio da sećanja na atentat utiču na njegov kvalitet glume:

Informer

Rade Bulatović

- Period ubistva Đinđića i sveopšteg haosa bio je između moje srednje škole i kraja fakulteta i naravno da sam, kao i svi ostali, na svojoj koži osetio inflaciju, sankcije, posledice sveopšte krize, bombardovanja... Sva sećanja, utiske, stavove, pa i svoje mišljenje o tim istorijskim događajima, potpuno sam ostavio po strani jer moj pogled na njih nije ni od kakvog značaja. Napravio sam potpuni otklon od toga i trudio sam se da sebe najbolje dam u ulozi koja mi je namenjena.

Serija "Sablja" je nedavno u Kanu dobila nagradu za najbolji glumački ansambl, a Miki kaže da su čestitke pljuštale sa svih strana.

Informer

Miki Krčmarik

- Za to priznanje saznao sam kad je počeo da mi zvoni telefon. Prijatelji su me pozivali da čestitaju, a ja sam bio zatečen. Kad je prošao prvi talas uzbuđenja, doprlo mi je do svesti saznanje da se radi o velikom uspehu, kome sam i ja skromno doprineo - iskren je glumac i dodaje da je snimanje prošlo u najboljem redu:

Informer

Dragan Mićanović u ulozi Zorana Đinđića

- Veoma dobro je bilo organizovano snimanje. Svi su vrhunski profesionalci, od producenata, do glumaca, stvarno je bilo zadovoljstvo biti deo takve ekipe. Da smo svi zajedno dobro uradili posao, potvrđuje i nagrada u Kanu. Zbirna je, ali i pojedinačna, pa samim tim i moja. Drago mi je i ponosan sam. Uživao sam u svakom danu na snimanju.

Glavne uloge u seriji "Sablja", koja ima osam epizoda, igraju Dragan Mićanović, Ljubomir Bandović, Milica Gojković, Miloš Timotijević... Premijerno emitovanje serije očekuje se od jeseni na RTS.

Igrao Sentinog zamenika u "Porodici"

Miki Krčmarik je glumio u mini-seriji "Porodica" (2021), koja govori o poslednja dva dana Slobodana Miloševića pred hapšenje u aprilu 2001. Krčmarik je u ovoj drami igrao Branka Manasijevića, tadašnjeg zamenika MUP-a, generala Sente Milenkovića.
- I u seriji "Porodica" korišćeni su transkripti iz stvarnih razgovora, tako da smo likove dočarali autentično. Bilo je to sjajno iskustvo - rekao je glumac.