18.05.2024.

13:27

Foto: Informer

Zabava

"Laušević je ulepšao poslednje dane Nikoli Simiću": Pastorka čuvenog glumca otkrila nepoznate detalje iz njegovog života

Danas, na dan rođenja Nikole Simića, a skoro deceniju nakon što nas je napustio zauvek, Ana Grujičić, jedina naslednica barda glumišta skupila je snage da govori za medije o čoveku koga su obožavali od Vardara do Triglava.

- Mnogi Nikolu Simića pamte kao Dimitrija Pantića ili Duška Dugouška, sjajnog komičara, a za mene je bio samo otac - priča Ana Grujičić.

Informer

Nikola Simić

Njoj je kao svojoj pastorki pružio sve što jedan otac može da da svom detetu, a sve što je umetnički stvorio, posle smrti preneo je svojim unukama.

Ana je otkrila poslednje dane svog očuha kojeg je uvek sa ponosom nazivala ocem, iako biološki to nije bio.

Nisam stigla da zahvalim Žarku Lauševiću, koji je, kad je tata bio u bolnici, došao u posetu. Bilo mu je veoma drago. Ulepšao mu je te poslednje dane - priča Ana za Kurir i dodaje da su joj ti dani bili veoma teški:

Informer

Žarko Laušević

Bio je čovek koji nikad nije popio lek za glavu. Nije imao visok pritisak, a ni problema sa srcem. Nije tada želeo da vidi nikog, niti da njega neko vidi poraženog. Zatvorio se. Pred kraj života nas dvoje smo bili sami. Naučila sam i neke bolničke poslove. Bolest je, govorio je, poraz. Voleo je da ga pamte nasmejanog. Proveli smo zajedno poslednje dane njegovog života. Nisam mogla posle toga dugo godina da uđem u njegov stan, a on bi sigurno rekao: "Kićo, život ide dalje".