Autor: S. Kostić

23.05.2024.

10:27

Foto: Printscreen You Tube

Zabava

Svi smo voleli Zazu iz "Srećnih ljudi": Danas je neprepoznatljiva, ali i dalje pleni šarmom! (FOTO)

Katarina Vićentijević mamila je osmehe gledalaca ulogama Zagorke Zaze Patrnožić i Dude Svilarević u domaćim hit serijama.

Čuvenu Zazu, kućnu pomoćnicu Šćepana Šćekića (Danilo Lazović) igrala je u seriji "Srećni ljudi" i tada je po prvi put postala poznata široj javnosti. Ljudi su je zavoleli jer je igrala ženu bez dlake na jeziku koja na kraju uvek dobije ono što želi.

Informer

Katarina Vićentijević u seriji "Srećni ljudi"

Ništa manje popularna nije bila ni njena uloga u "Porodičnom blagu" gde je igrala sekretaricu Dudu Svilarević. "Da ti kaže Duda tebe nešto" njena je čuvena replika iz serije koja se i danas prepričava i koja je dala pečat tom liku.

Te dve njene uloge su jedine zapaženije u njenoj karijeri jer ni pre, ni posle njih nije imala toliku popularnost. 

Informer

Katarina Vićentijević i Danilo Lazović u seriji "Srećni ljudi"

Katarina ne sedi skrštenih ruku, pa iako je ne gledamo na televiziji ili velikom platnu, ona aktivno radi u valjevskom narodnom pozorištu gde je i rođena.

- Sve vreme sam aktivno u glumi, iako široki auditorijum to ne vidi, jer nisam u Beogradu i ne pojavljujem se na televiziji - kaže glumica.

Katarina je glumu diplomirala na Akademiji umetnosti u klasi profesora Branka Pleše a u svom rodnom Valjevu vodi školu glume i kulture govora.

Jedna od poslednjih uloga joj je u seriji "Igra sudbine", a kako danas izgleda možete pogledati na fotografiji na kraju teksta:

Informer