Autor: S. Kostić

25.05.2024.

11:41

Foto: ATAIMAGES

Zabava

"Najvažniji kapital se ne meri novcem" Biković za Informer otkrio ko mu je na početku karijere bio vetar u leđa i zbog čega želi da pomogne mladima (VIDEO)

Miloš Biković osnovao je Fondaciju  koja ima za cilj umrežavanje vrhunskih stručnjaka i profesionalaca iz raznih oblasti sa mladim i talentovanim ljudima, kojima će pomoći da ostvare svoje pune profesionalne potencijale.

Najpopularniji srpski glumac kaže da se najvažniji kapital ne meri novcem već znanjem i iskustvom koji mladi steknu na početku svoje karijere.

- Najvažniji kapital se ne meri novem. Ova Fondacija jeste jedna vrsta kapitala jer kada mladi čuju nešto što do tada nisu znali i upoznaju osobu koja ih inspiriše, ali i upoznaju druge mlade ljude koji razmišljaju kao oni i stvore svoju mrežu znanja, to sigurno nije za džabe - kaže glumac i objašnjava koji je cilj njegove Fondacije:

Informer

 

- Fondacija je usmerena na malade talente, na ljude iz Srbije, ali i regiona. Želimo da mladi kada prave prve odluke i korake ka svojim profesionalnim putanjama da pre toga stvore prava poznanstva i kontakte. Želja nam je da im uštedimo pet do deset godina lutanja i da našim najkvalitetnijimim mladim ljudima damo dobru početnu pozicijiu.

Miloš se prisetio svojih početaka i otkrio ko mu je bio vetar u leđa.

- Svaki profesor, pedagog, kolega mi je bio vetar u leđa. Svi ljudi koji su me podržavali, porodica, prijatelji, svi oni su mi bili vetar u leđa - kaže glumac.

Informer

 

"Fondacija Miloš Bikovic" je interaktivna platforma za razmenu znanja, sticanje iskustava i praktičnog rada uz mentorstvo svetski priznatih naučnika i stručnjaka raznih profila. Ovakav način rada unutar Fondacije pružiće polaznicima mogućnost umrežavanja i povezivanja sa kolegama i koleginicama iz srodnih, ali i različitih naučnih oblasti, pristup vrhunskim stručnjacima u našoj zemlji i iz dijaspore, kao i organizaciju studijskih putovanja, mogućnost stipendija za školarine, posetu najznačajnijim naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu.