28.05.2024.

10:17

Foto: A.Ć.

Zabava

"Srpska produkcija ne zaostaje za Holivudom" Džek Dimić za Informer o karijeri u Americi i domaćim projektima

Najpoznatiji srpski i balkanski glumac u Holivudu, Džek Dimić, poslednje vreme, sve češće glumi u vodećim domaćim produkcijama, koje po kvalitetu ne zaostaju za holivudskim.

U razgovoru za Informer, Dimić je istakao da će, osim snimanja filma "Scorned" u Detroitu, gde će u septembru igrati glavnog negativca, Gerarda, američkog filantropa iz Nju Orleansa, na jesen imati brojne projekte u Srbiji.

Informer

Glumac Džek Dimić

- Srpska produkcija ne zaostaje za Holivudskom i drago mi je što je tako. Na jesen će publika moži da me vidi u seriji RTS-a "Nobelovac" o životu Ive Andrića, gde tumačim ulogu Nenada Jovanovića, velikog prijatelja Ive Andrića. Takođe, glumiću u seriji "Konstantinovo raskršće" u ulozi Cecila, ministra spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva. Od septembra će biti emitovana serija "Pohota" u kojoj igram glavnu ulogu američkog profesora iz Njujorka, koji je gostujući predavač na Filološkom fakultetu u Beogradu - kaže Dimić.

Informer

Glumac Džek Dimić

Pored ovih projekata, Dimić će uskoro biti specijalni gost na Linden Film Festu, koji se održava od 31. maja do 6. juna na Cetinju, u Crnoj Gori, gde će održati petodnevni masterklas.

Dimić je inače poznat kao vrhunski profesionalac, pa osim velikih projekata, rado voli da nastupa i u manjim mestima. Nedavno je u Pirotu oduševio publiku maestralnim izvođenjem monodrame "Oj živote", po tekstu Josipa Pejakovića.