01.06.2024.

09:37

Foto: Printscreen You Tube

Zabava

Bojana Maljević i Svetozar Cvetković posle 30 godina ponovo zajedno!

Prošlo je tačno 30 godina od snimanja filma "Ni na nebu ni na zemlji" Miloša Miše Radivojevića. Iako su glavni akteri Bojana Maljević i Svetozar Cvetković nastavili uspešno da rade isti posao, više nisu imali prilike podele kadar.

Ipak, trenutak koji ih je ponovo spojio, premijera dokumentarca Darka Bajića "Film je promenio svet", upravo o reditelju Radivojeviću, učinio je da ožive stara sećanja i da njih dvoje potvrde nepisano pravilo da se prava prijateljstva nikada ne prekidaju.

Informer

Svetozar i Bojana u filmu "Ni na nebu, ni na zemlji"

- Tačno, Miša Radivojević je spojio Cveleta i mene u filmu "Ni na nebu ni na zemlji". To je, sve zajedno, bila predivna saradnja. I prijateljstvo za ceo život. S vremenom je postao i kultni film. Drugačije se radilo tada, o čemu je Miša i govorio u filmu Darka Bajića "Film je promenio svet". Mi smo nekako živeli zajedno dok smo radili, družili smo se, mnogo razgovarali... Bila sam veoma mlada, s tako velikom srećom da radim sa svim tim ljudima - kaže Bojana za Kurir.

Informer

Bojana Maljević

Inače, drama "Ni na nebu ni na zemlji" ostala je upamćena i po muzici Momčila Bajagića Bajage, čija je pesma "Moji drugovi" postala evergrin. Radnja se dešava 1993. godine i govori o arhitekti Nikoli (Svetozar Cvetković) u ratovima i sankcijama okruženom Beogradu kom ni veza sa zgodnom devojkom (Bojana Maljević) ne pomaže da se iščupa iz emotivnog beznađa.