Autor: S. Kostić

01.06.2024.

16:43

Foto: ATAIMAGES

Zabava

Kubura o susretu sa glumačkim legendama: "Đuza nam je pevao na uvce, bio sam u šoku zbog njega" Evo kako je upoznao Tanju Bošković

Aleksandar Srećković Kubura je svoju profesionalnu karijeru počeo još kao student Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu kada se 1994. godine pojavio u epizodnoj ulozi u drami "Ni na nebu, ni na zemlji". Od tada je ređao samo uspehe.

Paralelno sa filmskom i televizijskom karijerom, Aleksandar je postigao veliki uspeh i u pozorištu gde je odigrao sijaset značajnih uloga.

Kubura kaže da je prvi susret sa glumačkom legendom imao na Fakultetu dramskih umetnosti, a mnoge je kasnije upoznao i u pozorištu "Atelje 212".

Informer

Aleksandar Srećković Kubura

- Moj pokojni porfesor glume Predrag Bajčetić je na jednom predavanju doveo Tanju Bošković koja je nekada bila njegov student. Hteo je da nas upozna sa njom i poželela nam je dobrodošlicu u svet glume. To je bio moj prvi susret sa nekom velikom glumicom. Kasnije, kada sam počeo da radim u "Ateljeu" upoznao sam mnogo svojih idola i velikana poput Dragana Nikolića, Vlastimira Đuze Stojiljkovića i Danila Bate Stojkovića. Sećam se da mi je jednom prišao Gaga i seo pored mene i počeo da priča sa mnom. Bio sam u šoku, ali on je voleo nas klince i kapirao nas je jer znao kako je njemu bilo na početku karijere. Bio je lafčina i zezao se sa nama - ispričao je Kubura jednom prilikom za Informer.

Informer

Tanja Bošković

Glumac kaže da je u bifeu "Ateljea 212" stekao mnogo prijatelja i napravio uspomene za ceo život.

Informer

Đuza Stojiljković

- Volim da pijem, ali se ne napijem lako. Retko se dogodi da se napijem, ali se sećam lepih večeri i jutara u tom bifeu. Bilo je to u drugoj polovini devedesetih godina. Bila su to teška i neizvesna vremena za glumu i glumce, a u pozorištu smo imali svoju oazu. Sa kolegama Nebojšom Ljubišićem, Nenadom Ćirićem i Erolom Kadićem sam imao bend koji smo oformili za potrebe jedne predstave, a onda smo vremenom počeli da sviramo i u bifeu. Bilo je fenomenalno. Ostajalo se do zore, a kada se bife isprazni i ostane nas nekoliko, Đuza Stojiljković bi nam otpevao "Devojko mala", za fajront - prisetio se Kubura.