Autor: S. Kostić

11.06.2024.

17:47

Foto: printscreen/facebook

Zabava

(FOTO) Znate ga kao Bisenijinog muža iz "Porodičnog blaga": U javnosti se ne pojavljuje, a sada izgleda neprepoznatljivo

Rade Marjanović je širu popularnost stekao tumačeći epizodne uloge u televizijskim serijama za koje je scenario pisao Siniša Pavić.

Gledaoci ga prepoznaju po ulogama Miće Jankovića, supruga Bisenije Gavrilović (Vesna Trivalić) u seriji "Porodično blago", zatim Boška, Ciganovićevog zeta u seriji "Bolji život", doktora Ješića u seriji "Stižu dolari" kao i voditelja Grujice Grujovića u "Beloj lađi".

Informer

Rade Marjanović i Vesna Trivalić u "Porodičnom blagu"

Rade čija karijera traje punih 50 godina kaže da nikada nije imao preteranu ambiciju da grabi glavne uloge i bude u centru pažnje.

- Uloge su birale mene i sve sam ih dobijao iz drugog plana. Nisam čovek koji je previše ambiciozan i koji karijeru gradi sa željom da što više uloga prigrabi za sebe. Mislim da sam do sada odigrao mnogo zanimljivih i atraktivnih uloga. Borio se jesam, ali samo umetničkim sredstvima - kaže glumac.

Informer

Scena iz serije "Porodično blago"

Rade koji je do sada u karijeri ostvario svega 30 uloga na filmu i televiziji rođen je u Kraljevu 13. juna 1950. godine, a detinjstvo  je proveo u Kragujevcu.

Završio je Pozorišnu akademiju u Beogradu. Glumom je počeo da se bavi u Ateljeu 212, zatim i u Narodnom pozorištu u Beogradu i Beogradskom dramskom pozorištu. Stalni je član Pozorišta na Terazijama.

Na televiziji je debitovao 1974. godine u seriji "Dimitrije Tucović", a zapažene sporedne uloge ostvario je i u serijama "Metla bez drške", "Gore-dole" i "Zaboravljeni umovi Srbije".

Rade danas živi povučenim životom, a kako izgleda možete pogledati na fotografiji na kraju teksta:

Informer