Autor: S. Kostić

12.06.2024.

13:36

Foto: Informer

Zabava

"Mislio sam da je za limunade, a ne za opasne momke!" Reditelj "Južnog vetra" otkrio kako je Biković dobio ulogu kriminalca Maraša

Kada je 2018. godine izašao prvi deo filma "Južni vetar" niko nije ni slutio da će postići toliku popularnost.

Od tada je snimljeno dva dela filma i dve sezone serije koje su stekle veliku popularnost ne samo u Srbiji nego i širom regiona.

Publika je zavolela sve likove naročito Baću kojeg glumi Miodrag Radonjić i Petra Maraša kojeg je dočarao Miloš Biković.

Informer

 

Reditelj filma i serije Miloš Avramović ispričao je za Informer da za ulogu Maraša uopšte nije imao u vidu Miloša Bikovića i otkrio št aje na kraju presudilo da baš njemu dodeli glavnu rolu.

- Miloš Biković je spletom okolnosti dobio ulogu Petra Maraša. Slobodno mogu da kažem sudbina. Biković je došao sam na kasting, nisam ni hteo da ga zovem jer sam imao neku predrasudu prema njemu kao glumcu. On je pre toga glumio u filmu "Montevideo", zatim u seriji "Samac u braku" i mislio sam da je više da glumi u limunadama, a ne opasne momke. Medutim, kada se pojavio na kastingu oduvao je sve i bio mi je ubedljivo najbolji za tu ulogu zato što je imao kvalitet i nešto detinjasto u sebi što je Petar Maraš morao da ima, a da u isto vreme bude odvažan i hrabar. Bez Miloša film nikad ne bi bio ovako uspešan - ispričao je reditelj.

Informer

Reditelj Miloš Avramović

Miloš kaže da mu je rad na drugoj sezoni serije "Južni vetar - Na granici" bio najkompleksnijih. 

- Druga sezona serije je do sada bila najveći izazov za mene jer sam radio najkompleksiniji i najkomplikovaniji projekat u dosadašnjoj karijeri. Snimali smo širom Srbije, Hrvatske pa čak i u Rusiji. Ovo će biti nešto najbolje što smo uradili u "Južnom vetru". Glavni junaci napreduju u svetu podzemlja i susreću se sa mnogobrojnim izazovima - kaže Avramović.