17.06.2024.

08:03

Foto: Printscreen/Youtube

Zabava

Slomila nogu i izgubila glavnu ulogu u "Nemanjićima": Naša glumica doživela nezgodu pre snimanja, a ova koleginica je morala da je zameni (FOTO)

Ivana Mihić je izgubila glavnu ulogu u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine" jer je na skijanju polomila nogu! Glumica i ćerka slavnog scenariste Gordana Mihića je pred sam početak snimanja ove istorijske drame imala nezgodu, pa je ulogu Ane Nemanjić, supruge Stefana Nemanje, dobila njena koleginica Dubravka Mijatović

- Scenario za "Nemanjiće" je napisao pokojni Gordan, koji je u ulozi Ane video svoju ćerku. To je predložio reditelju Marku Marinkoviću i on je prihvatio. Sve je bilo spremno da Ivana odigra svoju ulogu karijere - priča za Informer izvor blizak produkciji serije i objašnjava kako je lepoj glumici u jednom trenutku sreća okrenula leđa:

Informer

Glumica Ivana Mihić

- Ivana je te zime 2017. godine otišla na planinu kako bi se odmorila pred snimanje serije. Tamo je tokom skijanja nezgodno pala i polomila nogu! Nosila je gips i morala je da miruje nedeljama, što je značilo da ne može da glumi u seriji.

Naš sagovornik objašnjava da su se producenti rastrčali kako bi joj u poslednjem trenutku našli zamenu.

- U početku su bili u panici jer uopšte nisu imali rezervu za tu ulogu. Posle nekoliko dana traganja pozvali su Dubravku Mijatović i pitali je da li bi htela da glumi Anu. Srećom, ona u tom trenutku nije imala druge poslovne obaveze, pa je bez mnogo razmišljanja prihvatila - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Informer

Dubravka Mijatović u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine"

I sama Ivana se radovala ulozi Ane, što je u više navrata pričala pre početka snimanja serije.

- Kao ni ostali glumci, nisam još potpisala ugovor, ali sam vrlo srećna jer nisam očekivala takvu ponudu. Veoma je inspirativno dočaravati Anu, a uz to, radujem se radu s rediteljem Marinkovićem, s kojim sam već sarađivala na tri projekta. Nadam se da će, kao i do sada, sve biti u redu - rekla je Mihićeva početkom 2017.

Informer

Scena iz serije "Nemanjići - rađanje kraljevine"

A šta danas o svemu tome kaže Ivana? 

- Ne bih da pričam o tome jer ne bih želela da ispadne da je Dubravka ulogu dobila slučajno i da njen talenat padne u senku. Ona je izvrsna glumica i sjajno se snašla u ulozi Ane - rekla je kratko Mihićeva.

Dubravka Mijatović kaže da je dala maksimum kako bi što bolje dočarala Anu.

Informer

Scena iz serije "Nemanjići - rađanje kraljevine"

- Prvi put sam radila na istorijskoj seriji i razlika je ogromna. Nismo imali vremena za neke detalje kojima se inače uvek bavimo. Bilo je najvažnije ispričati tu priču precizno, jednostavno i istorijski tačno. Sve drugo je bilo manje bitno - rekla je glumica.

U ovoj seriji ostale uloge tumačili su Vojin Ćetković, Mladen Nelević, Dragan Mićanović, Nebojša Glogovac, Sloboda Mićalović...