Autor: S. Kostić

18.06.2024.

13:45

Foto: Printscreen Youtube

Zabava

(FOTO) Od Zazinog momka do Nikole Pašića: Evo kako danas izgleda naš čuveni glumac koji je popularnost stekao u "Srećnim ljudima"

Retko kome pođe za rukom da maestralno dočara ulogu problematičnog zavodnika, kao što je to uradio Lepomir Ivković u kultnoj seriji "Srećni ljudi".

Glumac je u ovoj komediji scenariste Siniše Pavića igrao Gagija, momka Zagorke Zaze Patrnožić (Katarina Vićentijević). 

Njih dvoje bili su jedan od najomiljenijih televizijskih tandema, koji su zasmejavali milione gledalaca. Gagi se Zazi večito udvarao i iznenađivao raznoraznim poklonima, ali je isto tako znao i da je iznervira i istera iz takta.

Informer

Katarina Vićentijević u ulozi Zaze u "Srećnim ljudima"

Lepomir je zahvaljujući ovoj ulozi postao poznat široj javnosti, a tokom devedesetih godina mu je donela veliku popularnost.

Zapaženije sporedne uloge ostvario je i u serijama "Policajac sa Petlovog brda" (Laki) i "Budva na pjenu od mora" (advokat Simeon Tatalović). Poslednju važnu ulogu ostvario je u seriji "Jugoslovenka", gde je tumačio lik Nikole Pašića.

Lepomir je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Milenka Maričića. Od septembra 1985. godine stalni je član Narodnog pozorišta u Beogradu, gde je igrao u mnogobrojnim predstavama poput "Potera za zlatom" i "Solunci govore".

Kako danas izgleda glumac Lepomir Ivković pogledajte na fotografiji na kraju teksta:

Informer