Autor: S. Kostić

20.06.2024.

09:42

Foto: Youtube printscreeen

Zabava

Važila je za najfatalniju ženu bivše Jugoslavije zbog koje su muškarci grizli stolove! Snimala je erotske filmove, a evo zbog čega je želela da umre u Beogradu

Marija Baksa je popularnost stekla sedamdesetih godina prošlog veka. Karijeru je započela filmom "Bokseri idu u raj" režisera Branka Čelovića, a potom je tumačila glavnu ulogu u filmu "Mlad i zdrav kao ruža" reditelja Joce Jovanovića gde je glumila zajedno sa Draganom Nikolićem.

Još u dvadesetim godinama Baksa je svojom nestvarnom lepotom plenila Beogradom, a muškarci su se uvek okretali za njom. Važila je za pravu fatalnu damu. Pričalo se da su muškarci grizli kafanske stolove kada bi je videli kako šeta ulicama centra grada. Poredili su je sa Avom Gardner. Slikala se za italijanski časopis ,"Plejmen", kao i za američko i italijansko izdanje ,"Plejboja".

Informer

 

Sredinom sedamdesetih godina Marija zapostavlja karijeru u tadašnjoj Jugoslaviji i seli se u Italiju. Tamo je imala luksuzni stan, i trgovala antikvitetima.

U Rimu je živela na visokoj nozi i kretala se u bogatom društvu koje je brzo osvojila lepotom. Italijani su je dočekali raširenih ruku, a u toj zemlji je ostvarila brojne uloge u erotskim komedijama. 

Informer

 

Producent grčkog porekla Ovidije Asonitis u nekoliko navrata nudio joj je brak, ali ga je ona uporno odbijala. Čovek koji je uspeo da osvoji fatalnu jugoslovensku zavodnicu bio je biznismen Milojko Veljović. Bili su u sretnom braku i dobili su ćerku Taritu koja danas živi u Italiji i bavi se prodajom antikviteta.

Osamdesetih godina je igrala u nekoliko domaćih projekata od kojih je najznačajniji bio film "Davitelj protiv davitelja" gde je igrala lik Natalije.

Informer

 

Želja da se vrati u Beograd joj se i ostvarila. U srspkoj prestonici je započela karijeru i zbog toga je želela da tu provede svoje poslednje dane. Preminula je 14. novembra 2019. godine u svom stanu u Kosovskoj ulici u 73. godini života.