Autor: S. Kostić

20.06.2024.

12:53

Foto: ATAIMAGES

Zabava

Odigrao 28 uloga, ni jedna nije bila glavna! Nikola Vujović: "Verovao sam da zbog truda neću imati problema, a onda je sve stalo"

Nikola Vujović (45) u dosadašnjoj dvadesetjednogodišnjoj karijeri ni jednom nije dobio glavnu ulogu na filmu ili televiziji.

Glumac srednje generacije je do sada ostvario 28 uloga i sve su bile sporedne. Najviše rola ostvario je u televizijskim serijama gde je igrao najrazličitije likove poput trenera ("Ono kao ljubav"), inspektora ("Žene sa Dedinja"), prodavac bicikli ("Žmurke") i naučnika ("Ujka novi horizonti").

Na filmu je najzapaženije role ostvario u filmovima "Kad porastem biću Kengur" (2004) gde je igrao Duju i "Potera za srećkom" (2005).

Informer

Nikola u filmu "Kad porastem biću kengur"

- Već na trećoj godini studija dobio sam glavnu ulogu u BDP-u u predstavi "Cipele od kengurove kože".  Nešto kasnije dobio sam manju ulogu u Ateljeu 212, zatim je sve nekako stalo. Iako sam verovao da zbog svojih interesovanja i truda koji ulažem neću imati problema s dobijanjem uloga, po završetku studija nisam ništa radio celih godinu dana - izjavio je Nikola jednom prilikom.

Nikola Vujović je rođen u Valjevu, 13. decembra 1978. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Igra u Narodnom pozorištu u Beogradu kao i u Ateljeu 212, Dadovu i Bitef teatru. 

Informer

Nikola u filmu "Nečista krv - greh predaka"

Poslednju ulgu na televiziji i filmu Nikola je ostvario u seriji i filmu "Vera" (2022) gde je glumio poručnika Stefanovića, a godinu dana pre toga našao se u ulozi Ismaila bega u filmu "Nečista krv - greh predaka".