20.06.2024.

11:47

Foto: Shutterstock/Zoran Sinko

Zabava

"Strah će rasti, to je stalna borba": Glumac Aleksandar Vučković o nagradi "Petar Banićević"

Govoreći o priznanju za uloge Mihajla Medakovića u predstavi "Očevi i oci" i Koste u "Urnebesnoj tragediji" u Narodnom pozorištu, Aleksandar Vučković je rekao da veruje da moraju "da se slože sve kockice da bi došlo do nagrada".

- Zaista sam presrećan sadržajem kojim smo se bavili, tekstom, kolegama, autorskim timom, festivalskim životom. Vremenom su se sve kockice posložile da dođe do priznanje - rekao je glumac u emisiji "Tanjug reflektor".

Informer

 

Prema njegovim rečima, u "Očevima i ocima" reditelj Veljko Mićunović je bacio fokus na pojedinca, unutar porodice i političkih okolonosti.

- Zanimljivo je gledati tri različite ideologije unutar jedne kuče i na koji način menja život i puteve likova - ocenio je glumac.

Vučkovič je rekao da će nakon nagrade "Petar Banićanin" kod njega "strah biti manji", jer je potvrda da to što radi ima smisla i da to neko vidi.

Informer

 

- S druge strane, strah će i rasti u obliku odgovornosti da opravdam priznanje. To je stalna borba. Još mi je sve sveže, tek će polako da se slegne, pa da vidim šta mi je dačje činiti - naveo je glumac.

Vučković je dodao da mu je cilj da još bolje fokusira svoje vreme i posvećenije prioni radu.