Autor: Informer/A.S.

24.06.2024.

12:50

Foto: Boško Đorđević

Zabava

Premijera predstave "Sada nije juli" u Ateljeu 212 u okviru glavnog programa BELEF-a

Ova ljubavna priča u kojoj igraju mladi glumci Danilo Milovanović i Mila Lalović, dešava se na jednom ostrvu (i na putu do ostrva), pod nemilosrdnim, letnjim suncem, ON (20) i ONA (20), posle duže razdvojenosti, pokušavaju da evociraju nekadašnju romantičnu ljubav - ako je nje ikada i bilo.

Informer

 

U okruženju letnjeg filmskog festivala na kojem rade kao volonteri, glavni likovi drame pokušavaju da pronađu zajednički jezik u moru ličnih asocijacija, da pronađu empatiju u opštoj apatiji, i da prevaziđu međusobno otuđenje uprkos ličnim strahovima i frustracijama. U stalnom klinču, On i Ona zajedno prolaze kroz devet scena, odnosno devet situacija – putovanje (kopnom i vazduhom), randevu na brodu, besmisleni manuelni rad u podrumu jedne lokalne osnovne škole, ljubomornu svađu na plaži, borbu sa sunčanicom na dokovima, otvaranje festivala, odlazak u ambulantu i na kraju poslednji susret, u kom oboje dolaze do velikog i očekivanog klimaksa koji svaka ljubavna priča mora da doživi, pa i ona najtužnija. Što ova svakako nije.

Informer

 

Autor predstave je Đorđe Kosić, reditelj Luka Grbić, dramaturškinja Nina Plavanjac, kostimografkinja Marija Marković Milojev, muzika Bend "Mitsko biće" (Jovan Ilić, Andrijana Manojlović, Nemanja Đorđević i Boris Milanović), asistentkinja režije Sara Ristić,

Informer

 

IGRAJU: ON - Danilo Milovanović, ONA - Mila Lalović.