Autor: S. Kostić

25.06.2024.

08:25

Foto: Printscreen/Youtube

Zabava

(FOTO) Ovako danas izgleda bucmasti dečak Zoran iz filma "Tito i ja"! Ta uloga mu je ogadila glumu, a objasnio je i zbog čega

Dimitrije Vojnov kaže da je posle uloge u filmu "Tito i ja" (1992) prestao da voli glumu!

Kao desetogodišnjak je u komediji reditelja Gorana Markovića igrao bucmastog dečaka Zorana, koji je kao i sva tadašnja deca voleo predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. 

Informer

Dimitrije Vojnov u filmu "Tito i ja"

Iako je Dimitrije mnogobrojnoj publici prirastao za srce, više nije želeo da bude glumac.

- U toj ulozi video sam zabavnu vanškolsku aktivnost. Ni pre ni posle toga nisam imao nameru da se posvetim glumi. Mislim da bi to bila velika greška. Smatram da bih izrastao u vrlo lošeg glumca. Od momenta kada sam sebe video na ekranu, više nisam mogao da funkcionišem kao glumac. Srećom, to se dogodilo posle snimanja - kaže Dimitrije.

Informer

Dimitrije Vojnov u filmu "Tito i ja"

Otad se Dimitrije pojavio u još nekoliko filmova, ali samo zbog toga što je izlazio u susret prijateljima.

- Od tog trenutka uglavnom odbijam sve pozive da se pojavim na ekranu, osim kada me pozovu neki prijatelji koji snimaju film i misle da je dobar štos da se pojavim. Novih filmskih uloga verovatno neće biti, osim ako se neki drugar ne pojavi s nekom duhovitom idejom za koju osećam da mogu da je realizujem. Ja sam diplomirani dramaturg i pišem scenarije, a dosta radim i na televiziji - ispričao je Vojnov koji je napisao scenario za film "Mali Budo" i hit seriju "Državni službenik".

Dimitrije se danas bavi pisanjem scenarija, a kako danas izgleda možete pogledati na fotografiji na kraju teksta:

Informer