Autor: S. Kostić

27.06.2024.

09:13

Foto: Tanjug

Zabava

"Želim da se zamonašim": Tanja Bošković danas slavi 71. rođendan, a evo zbog čega se posvetila Bogu

Glumica Tanja Bošković slavu je stekla osamdesetih godina ulogom u filmu "Balkan ekspres", a status zvezde učvrstila je devedesetih u seriji "Srećni ljudi".

Tanja je rođena na današnji dan 1953. godine u Beogradu.

Oduvek je važila za fatalnu damu, zbog koje su uzdisali svi, a i danas se može pohvaliti zavidnom linijom i izgledom.

Ipak, zanimljivo je da je nekadašnja "buntovnica" naše javne scene poslednjih godina mir pronašla u veri.

Informer

 

Kako je otkrila jednom prilikom da ne bi ranjavala ljude istinom, radije je prećuti, a srećnom je čine posete manastirima i razgovori s monasima, o čemu je i sama govorila u medijima.

- Razmišljala sam o tome da se zamonašim. Međutim, mora čovek da bude svestan svojih nemoći. Ja nemam moć poslušanja, to je veliki dar, a ja sam bila buntovnica u mladosti. Ali postoji nešto u kreativnom biću krajnje neposlušno. Da ne bih i ja dobijala batine, jer niko meni drugi ne treba da me kažnjava, sama to najbolje činim, prestala sam da maštam o monaškom životu - ispričala je Tanja za medije pre nekoliko godina i dodala da joj je duhovnost veoma važna:

Informer

 

- Kada sam bila mlađa imala sam mnogo snage i malo mudrosti. Onda sam u jednom trenutku najdublje pogledala u Boga i uspostavila živi odnos s njim, tada sam počela da promišljam svet oko sebe. Mislim da je to taj trenutak, a kada nije to, onda je život. Ne znam kada on nailazi, nekada u talasima, drugi put veoma snažno i burno, a ponekad vam se potkrade i ne znate kakvi ste dok se jednog jutra ne probudite i shvatite da vas je Bog pomilovao po glavi.

Tanja kaže da je molitva i pričest drže u dobrom fizičkom i duhovnom zdravlju.

Informer

 

- Spadam u ljude čeličnog zdravlja. Poslednjih 36 godina nisam imala ni kijavicu. Ne znam kako su ljudi postali inertni. I dalje trčim, skačem, jurim, ludujem i pevam... Volim more i da plivam. I dalje jedem šaku hrane dnevno. Nikom nije potrebno više. Živim jedan zdrav seljački život. Nemam potrebu za prejedanjem u bilo kom smislu. Verovatno me molitva, pričešćivanje i ispovest drže u dobrom duhovnom i fizičkom zdravlju. To je moja radost. Nikad se nisam prostirala više nego što mogu. Gospod mi je dao dara koliko mi je dao, a ja zadovoljna. Gospod je dao da imam decu, ja presrećna - ispričala je Tanja.