Autor: S. Kostić

27.06.2024.

11:20

Foto: prinstcreen

Zabava

Bila je seks simbol osamdesetih, proslavila se u "Žikinoj dinastiji": Napustila je Srbiju, a evo kako danas izgleda u 55. godini (FOTO)

Gala Videnović je srpska televizijska i filmska glumica koja je popularnost stekla osamdesetih godina ulogama u filmovima "Žikina dinastija", "Jagode u grlu" i "Bal na vodi".

Rođena je 27. juna 1969. godine u Beogradu. Udata je za reditelja Vladimira Aleksića s kojim ima sinove Demijana i Pavla. Živi na relaciji Malibu - Beograd. Na malim ekranima se prvi put pojavila sa 12 godina.

Nakon toga su usledile uloge u brojnim televizijskim i filmskim projektima. Zbog svoje lepote i šarma Gala je smatrana seks simbolom 80-ih godina. Početkom 90-ih se odselila u Ameriku, pa se zbog toga na srpskoj javnoj sceni mnogo ređe pojavljivala.

Informer

Gala Videnović

Glumila je u drami "Bal na vodi" u kojem je glumila Mirjanu, tinejdžerku koju su zbog omiljenog filma prozvali "Ester". Mlade kolege su tumačili njene drugare koji su sve do jednog zaljubljeni u nju. Film je izazvao veliku pažnju jer su komunisti prikazani kao negativci. Smatra se prvim antikomunističkim filmom u Jugoslaviji. Bez obzira na sve, uloga Ester je mladoj glumici otvorila mnoga vrata. 

Polovinom 1990. godine napustila je tadašnju Jugoslaviju i preselila se u Malibu u Kaliforniji. Kako je u jednom intervjuu rekla, nije joj bilo teško da se odluči na taj potez jer je Los Anđeles posećivala još kao devojčica. Otišla je u nameri da ostvari uspešnu internacionalnu karijeru. Međutim, vest da će postati majka, promenila je njene prioritete, pa je glumica odlučila da posao stavi u drugi plan. U braku je sa rediteljem i scenaristom Vladimirom Aleksićem s kojim ima sinove Pavla i Demijana. Jedna je od onih glumica koja ne voli mnogo da govori o privatnom životu, te jedna od onih kojima mnogo medijske pažnje ne prija.

Gala je i danas negovana i lepa žena, a kako izgleda u svojoj šestoj deceniji pogledajte na fotografiji na kraju teksta:

Informer