Autor: S. Kostić

28.06.2024.

08:45

Foto: You tube printscreen

Zabava

Voja Brajović se ozbiljno povredio na snimanju "Boja na Kosovu": Legendarni glumac ispričao zbog čega je umalo mogao da ostane bez uloge Vuka Brankovića

Glumcima se na snimanju dešavaju razne nezgode o kojima gledaoci pojma nemaju!

Tako se Voji Brajoviću dogodio peh dok je davne 1989. godine snimao kultni film "Boj na Kosovu" koji je sniman zbog 600. godišnjice čuvene bitke. Slavni glumac pao je sa konja i uganuo nogu. 

Istorijska drama Zdravka Šotre prepuna je scena sa konjima, a u jednoj je Brajović pao i ozbiljno se povredio. Od snimanja filma prošlo je 35 godina, a poznati glumac se prisetio ovog nemilog događaja. 

Informer

Scena iz filma "Boj na Kosovu"

- Žurili smo da snimimo film u što kraćem roku, da bi bio spreman za proslavu 600 godina od Kosovskog boja. Zbog toga je čitava filmska ekipa bila pod pritiskom, koji je nama glumcima baš smetao. U jednoj sceni moj junak je jurišao da zapali turski logor i desilo se da je konj koga sam jahao iznenada skrenuo desno. Pao sam i uganuo nogu - priča Voja za Informer i nastavlja:

Informer

Voja Brajović u filmu "Boj na Kosovu"

- Užasno me je bolela noga. Dali su mi da pijem neke analgetike, ali mi ništa to nije pomoglo. I dalje je bolelo i imao sam veliki otok. Na kraju mi je pomogao neki Bugarin koji je radio kao rekviziter. On mi je namestio nogu i zahvaljujući njemu sam nastavio sa snimanjem.

Brajović kaže da je bez obzira na sve ponosan što je jeo filma koji je pravo blago srpske kinematografije:

- Kroz taj film smo mnogim generacijama i pokolenjima koja tek dolaze približili i donekle dočarali kako je izgledala Kosovska bitka na Vidovdan te 1389. godine.