Autor: S. Kostić

28.06.2024.

15:38

Foto: ATAIMAGES/Shutterstock

Zabava

(FOTO) Milan Vasić stavio glavu pod mač! Poslao snažnu poruku svim Srbima na Vidovdan

Glumac Milan Vasić poznat je kao veliki vernik i dosta vremena posvećuje posećujući razne manastire i crkve širom Srbije.

Poslednjih godinu dana Milan veći deo vremena provodi u rodnom selu Ropotovo na Kosovu i Metohiji gde se i preselio posle dugogodišnjeg života u Beogradu.

Milan će i dalje zbog posla biti vezan za prestonicu, ali kaže da mu prija odlazak u južnu srpsku pokrajinu.

Informer

Glumac Milan Vasić

Ne smemo da zaboravimo ko smo, šta smo i odakle smo, ne smemo da zaboravimo svoje poreklo, jer ako zaboravimo to onda ni naši praunuci neće znati da su bili Srbi. Želim narodu da kažem da ide na Kosovo i Metohiju, jer to mnogo znači tamošnjem narodu. Često  kontaktiraju sa mnom i sveštenstva iz nekih manastira koji su malo zapostavljeni pa me pozivaju da dođem. To su sve manastiri iz 13, 14, 15. veka, to je bogatstvo i prosto je greota ne otići tamo, a svako ko jednom ode vratiće se ponovo - kaže Milan.

Glumac je na najznačajniji srpski praznik na Instagramu objavio fotografiju iz jednog manastira.

Na njoj se može videti tradicionalna ratna uniforma u kojoj se srpska vojska borila 1389. godine na Gazimestanu i mač koji se koristio. Na slici Milan čuči ispred eksponata i stavlja ga na rame.

Uz ovu fotografiju kratko je napisao: "Vidovdan" i tako poslao snažnu poruku svim Srbima poručujući da ne smemo da zaboravimo svoje korene i to da su naši preci ginuli za našu slobodu.

Pogledajte fotografiju:

Informer