Autor: S. Kostić

03.07.2024.

08:41

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Wikipedia

Zabava

Biković glumi u filmu o Petru Velikom: Evo koja uloga je pripala najpopularnijem srpskom glumcu (FOTO)

Glumac Miloš Biković dobio je novu ulogu u Rusiji. Kako je otkrio na društvenim mrežama, igraće o filmu o čuvenom ruskom vladaru Petru Velikom.

Miloš navodi da će glumiti Aleksadra Menjšikova, desnu ruku cara Rusije, i da se raduje ovom projektu.

Informer

 

"Istorijski filmovi, iako se koriste umetničkom slobodom, i nisu tu da nas nauče istoriji, ipak vraćaju u kolektivno sećanje ljude i događaje koji ne zaslužuju da budu zaboravljeni. Zapravo mi ne zaslužujemo da zaboravimo. Jer ko ne zna svoju prošlost i istoriju, taj je izgubljen u svojoj sadašnjosti i strepi pred nepredvidivim raskršćma budućnosti. Zato se radujem filmu o Petru Velikom. Ja igram Aleksadra Menjšikova, desnu ruku cara i veoma zanimljivu ličnost. O njemu će biti više reči u budućim postovima", napisao je Miloš Biković na Instagramu.

Miloš je nedavno u Rusiji završio snimanje filma "Crvena svila" u kojem glumi ruskog tajnog agenta, a premijera filma očekuje se sledeće godine. 

U ovom trileru koji je sniman u rukso-kineskoj koprodukciji Miloš igra ruskog tajnog agenta koji je zarobljen u Kini.

Informer

Miloš u filmu "Crvena svila"

Glavni lik je bivši carski špijun (Miloš Biković), koji je zaglavio u Kini nakon raspada Ruske imperije. Pokušavajući da se vrati u svoju rodnu zemlju, postaje pratnja kineskih kurira koji moraju da isporuče poverljiva dokumenta u Moskvu. Zajedno ulaze u voz kroz Sibir, ali sa njima su strani špijuni i nemilosrdni razbojnici željni da se dočepaju hartija od vrednosti. Bikovićev lik mora da sarađuje sa sovjetskim specijalnim agentima da bi identifikovao svog zajedničkog neprijatelja.