Autor: S. Kostić

09.07.2024.

11:12

Foto: Foto: Printscreen/Youtube

Zabava

Bila je seks bomba devedesetih u Srbiji! U "Mom rođaku sa sela" glumi ženu iz naroda i totalno je neprepoznatljiva (FOTO)

Ostala je upamćena po ulozi Ruskinje Galine iz hit filma "Treća sreća".

U ovoj komediji iz 1995. godine uz Radoša Bajića koji je glumio Sekulu, Anja je odigrala upečatjiv lik po kojoj je i danas prepoznatljiva. Osim sa Radošem svi se sećaju i Anjinih dogodovština sa Milenom Dravić koja je u filmu glumila proročicu Antilopu. 

Tada je imala 26 godina i u pomenutom filmu pokazala je sav svoj seksepil. Proglašena je za jednu od najlepših glumica u Srbiji i stekla status seks simbola.

Informer

Anja Popović u filmu "Treća sreća"

Glumačku karijeru započela je 1990. i više nego dobro, kada je zahvaljujući ulozi u filmu "Zaboravljeni" dobila Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli za najbolju sporednu žensku ulogu.

Informer

Anja Popović u filmu "Treća sreća"

Publika je pamti i po ulogama Mustafine žene u filmu "Podzemlje" (1995) i Cice Katanić iz serije "Moj rođak sa sela" (2008) koja se trenutno ponovo reprizira na RTS. Zanimljivo je da u toj seriji igra običnu ženu sa sela što je potpuno drugačije od njenih prethodnih uloga.

Informer

Anja Popović u seriji "Moj rođak sa sela"

Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Danas vodi dramski studio u Domu omladine u Beogradu gde radi sa mladim talentima.

Poslednji film Anja je snimila 2015. godine kada je tumačila lik Ivane u dramakomediji "Parada" i od tada se nije pojavila ni u jednom preojektu ni na televiziji, ni na filmu.