11.07.2024.

14:26

Foto: Saša Ilić

Zabava

Miloša Bikovića oduševila modna izložba održana u čast Nikole Tesle (FOTO)

Tom prilikom, predstavili su se brojni govornici iz sveta nauke, obrazovanja, umetnosti i preduzetništva, a posebnu pažnju privukla je izložba modnih kreacija pod nazivom "Teslin čudesni svet u umetnosti" mlade umetnice Dejane Milosavljević, koju čine odevni komadi osmišljeni po uzoru na revolucionarne patente velikog naučnika.

- Inspiraciju za umetničku kreaciju našla sam u mnoštvu Teslinih simbola, genijalnim idejama i vizijama. Izuzetno mi je drago što je moja kolekcija uspela da privuče veliku pažnju mladih i navede ih da se zainteresuju kako za modni dizajn, tako i za lik velikog naučnika - poručila je Dejana koja je dodatno pojasnila da su njene kreacije uvek ispraćene kratkim edukativnim filmovima koji pojašnjavaju Teslin patent pretočen u nesvakidašnju modnu interpretaciju.

Kolekcija je privukla pažnju svetski renomiranog glumca Miloša Bikovića, kome je takođe uručeno priznanje za očuvanje nasleđa Nikole Tesle, a koji je podsetio da radi na filmskom projektu posvećenom čuvenom naučniku.