Autor: S. Kostić

11.07.2024.

20:37

Foto: ATAIMAGES

Zabava

Film sa Nikolom Simićem i Lepom Brenom koštao pravo bogatstvo! Od desetocifrene sume zavrteće vam se u glavi

- Svakodnevno smo snimali po 12 sati. Primetila sam da su svi glumci, sem Nikole, bili veoma nervozni. On je u pauzama snimanja sedeo u turskom sedu sa otvorenim dlanovima na kolenima i zatvorenim očima. Pitala sam ga šta radi, rekao je da meditira. Detaljno mi je objasnio kakve blagodeti to ima po njegovo telo i um - ispričala je Brena jednom prilikom za Informer.

Brena kaže da je tada prvi put čula za meditaciju i da je odmah počela da je praktikuje.

- Mislila sam da meditaciju u to vreme upražnjavaju samo svetske zvezde i da to nije za "obične" ljude. Kada mi je Nikola objasnio da uz pomoć tih vežbi za kratko vreme mogu svoje telo i um da vratim u harmoniju počela sam da ih radim. Od njega sam naučila kako mogu da se odmorim za svega 15 minuta - otkiva folk zvezda.

Informer

Lepa Brena i Nikola Simić u filmu "Nema problema"

Komedija "Nema problema" reditelja Miće Miloševića bila je odskočna daska pevačici koja je tada bila na početku karijere.

Informer

Lepa Brena u filmu "Nema problema"

- Brenin tadašnji menadžer Raka Đokić došao je na ideju da je ubacimo u film. Složio sam se i neplanirano sam u scenario dodao jednu malu pevačku numeru i Breninu scenu u kafani. Međutim, kada je stala pred filmsku kameru osetio sam da je vanserijska ličnost, tako da sam proširio njenu ulogu, od epizodne do glavne. Odlično se snašla - ispričao je u jednom od svojih intervjua čuveni režiser i otkrio koliko je film koštao.

Informer

Scena iz filma "Nema problema"

- Sve je koštalo milijardu i petsto miliona tadašnjih dinara (1.500.000.000). Kada su čuli da će i Brena igrati u filmu u projekat se uključila i producentska kuća "Union film", koja je dala svoj novčani doprinos. U film su ubačene i autentične scene sa Breninih koncerata.

Pored Lepe Brene i Nikole Simića, glavne uloge u ovom filmu igrale su i Velimir Bata Živojinović, Vlasta Velisavljević, Jovan Janićijević, Radmila Živković i Jelica Sretenović.