Autor: S. Kostić

12.07.2024.

10:29

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zabava

(FOTO) Supruga Žarka Lauševića prvi put u javnosti nakon njegove smrti: Evo gde se pojavila i šta je radila

Anita se od tada nije pojavljivala u javnosti već se povukla u Ameriku gde godinama živi sa decom koju je dobila u braku sa Žarkom.

Posle skoro osam meseci Anita se pojavila u javnosti i to sinoć na otvaranju Somborskog filmskog festivala na kojem je njenom suprugu posthumno dodeljena nagrada "Specijalni Ernest".

Nagrada "Specijalni Ernest" dodeljuje se za dosadašnji doprinos dobrim filmovima, a po odluci Direkcije Festivala (Ksenija Janković, Milivoje Mlađenović i Mihajlo Nestorović).

Nagradu je u Žarkovo ime primila upravo Anita koja se zahvalila direkciji festivala, ali i svima u publici koji vole, poštuju i cene Lauševićev rad.

Žarkova udovica nosila je dugu crnu elegantnu haljinu, a oko vrata je imala zlatni nakit.

Informer

 

Anita Laušević (devojačko Roganović), rođena je 1966. godine u Ljubljani. Ona je scenska šminkerka i maskerka, a prvi veliki angažman u Americi imala je 2004. godine na sminanju "Spajdermen 2". Radila je i na snimanju čuvene serije “Seks i grad”.

Sarađivala je sa velikim holivudskim zvezdama poput Kejt Vinslet i Leonarda Dikaprija. Dobila je zazluženu nagradu i pohvalu za sav rad do sad za frizuru u serijama "Hronike Tajms skvera", "Privatni doktor" i "Instinkt".

Njih dvoje dobili su ćerku Janu, ali njihov put ljubavi nije bio nimalo jednostavan, a ni bez prepreka.

Informer

 

Upoznali su se na snimanju filma "Boj na Kosovu", međutim, život je za njih imao drugačije planove, pa im u tom trenutku nije bilo suđeno. Kako se navodilo, Žarko se odmah zaljubio u nju. Međutim, oni nisu otpočeli vezu, Žarko je rešio da sačuva svoj brak, u kom je dobio dvoje dece, dok se Anita udala i rodila ćerku.

Dok je Laušević bio u zatvoru, pisao je o njihovom odnosu.

- Poseta - Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad - pisao je on.