13.07.2024.

14:15

Foto: Foto: Novak Đurović, E-Stock

Zabava

"Shvatio sam da je taj gubitak...": Raša Bukvić otkrio kakvu saradnju je imao sa Mirom Banjac

Poznatog glumca su za ovu filmsku priču inspirisali poslednji dani života njegove bake na selu.

- Nemam tremu, već više neko uzbuđenje. Prvi put sam u Somboru na festivalu (smeh). U publici su moji roditelji, kum, prijatelji... Moj iskorak u režiju je produžetak glumačkog posla. Posebno mi je zadovoljstvo što ovaj film, koji je inspirisan životom moje bake Jelke, doživljava premijeru u mom rodnom gradu - kaže Bukvić i dodaje:

- Baveći se ovom temom koja je za mene bila zanimljiva, a to je univerzalna samoća u starosti, pitao sam se dugo da li monotonost, koju starost evidentno nosi sa sobom, nužno podrazumeva i gubitak apsolutne ljudske aktivnosti i radosti življenja.

Informer

 

Glavna uloga je poverena Miri Banjac.

Informer

 

- Radeći s našom legendom Mirom, shvatio sam da je taj gubitak samo delimičan, da nije potpun. Ona je unela u ovaj film srce, gipkost, lepotu i donela onu vrstu dečje radosti koja je neophodna da bi karakter koji živi potpuno zapušten u jednoj ruralnoj zabiti održao nivo radosti koji je neophodan i dovoljan da on želi da živi još jedan dan - naglasio je Bukvić i svečano otvorio 6. Somborski filmski festival, piše Kurir.

Tokom festivala biće prikazano 14 ostvarenja, podeljenih u četiri selekcije.