Autor: S. Kostić

16.07.2024.

08:30

Foto: Printscreen RTS/WIkipedia

Zabava

(FOTO) Nedi Arnerić su ove scene seksa obeležile karijeru! Cela Jugoslavija je tada odlepila za njom, a ona je govorila: "Nisam znala kako se vodi ljubav"

Njen privatni život često je bio izložen očima javnosti, a najviše je intrigirao njen ljubavni status, naročito nakon eksplicitnih scena.

Svi se dobro sećaju eksplicitne scene u ostvarenju "Haloa, praznik kurvi".

Lepo lice i graciozno telo učinili su da se mnogi zaljublje u nju. Gledali su je obnaženu u upečatljivim scenama intimnih odnosa velikih filmova domaće kinematografije.

Neda je tada za medije govorila da je kadrove seksa snimala bez ikakvog iskustva i znanja kako se vodi ljubav.

Informer

Neda Arnerić u filmu "Ko to tamo peva"

- Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom - ispričala je tada glumica.

Već sa prvim filmom "San" iz 1966. godine Neda je postala prava zvezda tadašnje Jugoslavije.

Jedne od zapaženijih uloga u Nedinoj karijeri jesu uloge u filmovima "Višnja na Tašmajdanu", "Užička republika", "Sutjeska", "Varljivo leto '68", "Ispravi se, Delfina" i mnogi drugi.

Preminula je 10. januara 2020. godine u svom stanu. Njeno telo pronašao je brat za trpezarijskim stolom, kada je pozvao bravara jer se glumica nije javljala na telefon.

Sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju.