Autor: S. Kostić

16.07.2024.

11:56

Foto: Nikola Ristić

Zabava

Počelo snimanje nove domaće serije "Miholjsko leto": Bavi se penzionerima, a ovo su glavni glumci (FOTO)

Prema scenariju Ivana M. Lalića, Jelene Vuksanović i Jelene Ilić, u režiji Ivana Stefanovića i Dejana Karaklajića, u Zemunu se ovih dana snima serija od 12 epozoda baziranih na dogodovštinama stanara staračkog doma, medicinskog osoblja, kao i posetilaca doma.

Oni uprkos svojim poznim godinama, demantuju stereotip o njima kao ljudima bez budućnosti. Svojim ponašanjem, načinom komunikacije, odnosom prema stvarnosti I svojim bližnjima, oni zapravo kreiraju svoj svet koji je iznenađujuće zabavan. Ponašanjem u raznim okolnostima često komediju približe melodrami.

- Nas su u školi učili da je komedija jedan od najtežih žanrova, a pogotovu na televiziji. Nisam siguran da bih smeo da se zakunem da će ova serija da se zove komedijom. Mislim da ona ima romantičarski, dramski, melodramski prizvuk - glumac Svetozar Cvetković.

Informer

Svetozar Cvetković

Oni se šale, zaljubljuju, spletkare, uče strane jezike, razmišljaju o pokretanju biznisa, naravno bez uspeha, komentarišu prilike u zemlji na sebi svojstven način.

Kada im dođu u posetu, često se njihovi unuci pitaju da li se njihove bake i deke bolje provode od njih.

Informer

Slavko Štimac

Elizabeta Đorevska ističe da su to stari ljudi koji su mladi u glavi i ne krije zadovoljstvo što se neko setio da napravi seriju za seniore glumce.

- Ovo je pozitivna priča o ljubavi prema životu. Bavi se penzionerima koji ne žele da budu više mladi, već da uživaju u životu - naveo je Ivan Stefanović, reditelj.

Pored Svetozara Cvetkovića igraju i Anica Dobra, Gordana Gadžić, Cvijeta Mesić, Slavko Štimac, Tihomir Stanić, Mladen Nelević, Nemanja Oliverić, Jelena Stupljanin, Elizabeta Đorevska, Maja Mandžuka i mnogi drugi.