16.07.2024.

14:44

Foto: ATAIMAGES

Zabava

Dejan Petrović domaćin 63. Dragačevskog sabora trubača u Guči

Ovo je prvi put u istoriji Sabora da je trubač proglašen za domaćina, što je priznanje za ogroman doprinos trubačkoj muzici i promociji trube koju su ostvarili Dejan Petrović, ali i njegov otac, Milovan Mićo Petrović, jedan od najvećih majstora trube, koji je svom sinu i usadio ljubav prema ovom instrumentu.

"Zasluge da bude domaćin Sabora ne pripadaju samo Dejanu, već i njegovom ocu, Mići Petroviću. Mi iz organizacije Sabora ovim gestom želimo da kažemo jedno veliko hvala za sve ono što su Dejan lično, njegov otac i porodica Petrović uradili na promociji ne samo gučanskog kraja, ne samo trube, već i čitavog kulturnog stvaralaštva Zapadne Srbije", saopštio je Organizator.

Petrović će ove godine imati dvojaku ulogu: da kao domaćin promoviše Sabor, ali i da se još jednom popne na veliku pozornicu na Stadionu sa svojim Big Bendom drugog saboraškog dana, u subotu, 03. avgusta.

Informer

 

- Velika je čast i zadovoljstvo, a ujedno i obaveza što ću ove godine biti domaćin Sabora. Ja sam uvek otvorenog srca dolazio u Guču i dok sam bio takmičar, a i kasnije, kada sam nastupao u revijalnom delu programa. Ne znam da li sam srećniji što ću opet nastupati pred tom publikom kao muzičar ili što ću biti domaćin ovogodišnjeg Sabora - Petrović.

63. Dragačevski sabor trubača održava se u okviru Guča festivala (01 – 04. avgust), a više informacija pronađite OVDE.