Autor: S. Kostić

19.07.2024.

09:23

Foto: ATAIMAGES

Zabava

Lane Gutović je mrzeo ulogu koja mu je donela popularnost! Planirali nastavak, ali je sve prekinuto zbog Milene Dravić (FOTO)

Film "Špijun na štiklama" reditelja Milana Jelića postigao je veliki uspeh širom tadašnje Jugoslavije kada se pojavio u bioskopima davne 1988. godine.

Tema kojom se film bavio u to vreme bila je veoma zanimljiva gledaocima. Direktorka diskografske kuće (Milena Dravić) tera svog kolegu (Lane Gutović) da se preruši u žensko i zaposli kao čistačica u konkurentskoj kući i tamo ukrade ekskluzivne snimke jedne svetske zvezde. 

Zanimljivo je da se Lanetu u početku nimalo nije dopala ideja da se prerušava u žensko, ali je pristao jer je honorar bio dobar. Štaviše, pričalo se da je ulogu jedno vreme prezirao. Međutim, na kraju, kada se snimanje završilo sve mu je to bilo simpatično.

Informer

Lane Gutović u filmu "Špijun na štiklama"

Skoro 30 godina nakon premijere producenti ovog filma su odlučili da snime nastavak, ali se na kraju sve izlajovilo. Glavne uloge u nastavku bi ponovo bile poverene Mileni i Lanetu, a u filmu bi se pojavile i neke velike estradne zvezde, kao što je to bio slučaj i u prvom delu.

Informer

Milena Dravić i Lane Gutović u filmu "Špijun na štiklama"

I Milena i Lane su sa oduševljem prihvatili da se nađu u nastavku. Lane je čak imao ideju i kakav bi ženski kostim mogao da nosi u nastavku. Napravljen je i spisak estradnih zvezda koje je trebalo da gostuju. Nažalost, od svega se odustalo kada je Milena preminula 2018. godine.

Informer

Mira Furlan i Lane Gutović u filmu "Špijun na štiklama"

I sam Lane gutović je više puta pričao da se planira nastavak kultne komedije.

Pregovaramo o početku snimanja drugog dela filma "Špijun na štiklama" sa Milenom Dravić. Nadam se da ćemo uspeti da realizujemo tu ideju - izjavio je jednom prilikom Lane za medije.

Gutović je preminuo 25. avgusta 2021. godine.

Pored Milene i Laneta, glavne uloge u filmu "Špijun na štiklama" igrali su i Mira Furlan, Milan Štrljić, Boris Dvornik, Velimir Bata Živojinović, a kao specijalni gosti pojavili su se Zorica Brunclik, Mira Kosovka i Boris Novković.